Légiósok

Szabics szerint a görögökkel harcolunk az első helyért

Az osztrák válogatott másodedzője a magyar csapatról és a Nemzetek Ligájáról is beszélt.

Észtország, Finnország és Görögország lesz a magyar válogatott csoportellenfele a Nemzetek Ligája C-divíziójában. Egyel feljebb Ausztria az észak-íreket és a bosnyákokat kapta a sorsoláson. A két szomszédot összeköti az osztrákok másodedzője, a korábbi 36-szoros magyar válogatott Szabics Imre. A 36 éves szakember a Digi Sport Reggeli Start című műsorának vendége volt.

– Nagyon sok sikert kívánok a magyar válogatottnak. Magyarország a hazám, szurkolok nekik, de nem szeretnék nagy szavakat durrogtatni, hiszen nem az én feladatom felkészíteni a nemzeti együttest. Sok barátom játszik még most is a válogatottban, bízom abban, hogy sikeresek lesznek és újra ki tudnak jutni az Európa-bajnokságra – kezdte Szabics, aki a magyar válogatott Nemzetek Ligája-sorsolásáról is beszélt.

– Talán az szerencse, hogy a finnekkel és a görögökkel is találkoztunk az Európa-bajnoki selejtezőkön, tehát nagyjából testközelből ismerjük a papíron két legerősebb ellenfelet. A finneket oda-vissza meg tudtuk verni, úgy gondolom, hogy a görögökkel lesz az első helyért nagy csata. Az lehet még a mellettünk szóló érv a Nemzetek Ligája-kijutás szempontjából, hogy ha a görögök ki tudnak jutni az Eb-csoportból egyenes ágon, akkor másodikként is lehet esélyünk kijutni a kontinensviadalra a Nemzetek Ligája ágon.

Szabics elmondta véleményét Georges Leekens tervéről is, miszerint az új szövetségi kapitány a tavasszal új magyar válogatottat próbál majd építeni.

– Az osztrákoknak csak a Bundesliga 2-ben van 27 játékosuk, tehát itt nagyobb a merítési lehetőség. Jelenleg a magyar labdarúgásban nem hiszem, hogy van akkora merítési lehetőség válogatott szinten, hogy gyökeres változtatásra legyen lehetőség. A csapat magja azért biztosan hasonló lesz, mint eddig. Nem tudom elképzelni, hogy a Hoffenheimben szereplő Szalai helyett más csatár játsszon. Lehet versenyhelyzetről beszélni, de a csapat törzsét úgysem piszkálja meg egyetlen edző sem, hiszen ennek a törzsnek a pályán belül is sok mindent le kell rendeznie. Nem tud mindenre odafigyelni az edző, kell játékosokra támaszkodnia. Ez a törzs az utóbbi években kialakult Magyarországon, és nem gondolom, hogy az új kapitány ebbe komoly szinten bele fog nyúlni.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik