Légiósok

A menedzsere helyretette a Nagy Ádám-sztorit

Kiderült, melyik úton indul el a magyar válogatott játékos.

– Franciaország vagy Spanyolország?

– Az átigazolási időszak közeledtével a világon mindenütt beindulnak a találgatások, egyre-másra születnek a pletykák – felelte a Rangadónak a Nagy Ádám ügyeit képviselő CMG menedzseriroda egyik vezetője, Kövesdi Viktor. – Olaszország ebből a szempontból tízszeres szorzóval számít.

– Vagyis a Bologna magyar válogatott futballistája – szemben a GazzaMercato legutóbbi hírével – nem megy sehova?

– Nem ez lesz az első és minden bizonnyal nem is az utolsó találgatás, sajtóhír Ádámmal kapcsolatban. Ugyanakkor a játékos részéről továbbra is egyértelmű a szándék: nem azt az utat választja, hogy más csapatba igazol. Ezt a Bologna sem szorgalmazza, és amíg a klub nem változtat a felfogásán, felesleges a váltáson gondolkodni.

– Apró bökkenő, hogy Nagy Ádám alig-alig játszik. A most futó bajnoki évadban három mérkőzésen százhatvankilenc percet töltött a pályán.

– Emiatt nem is boldog, mi sem vagyunk azok. Keményen dolgozik, hogy a helyzet megváltozzon, Roberto Donadoni edző is elégedett a hozzáállásával.

Nagy Ádám marad és igyekszik kiharcolni a helyét a Bolognában Fotó: Getty Images/Szirtesi László

– Fájdalom, mégsem szerepelteti. Mit gondol, a helyén van Nagy Ádám?

– Hogy érti?

– Leegyszerűsítve: megüti az olasz élvonal tizenkettedik helyén álló csapat szintjét?

– A nagy európai bajnokságok valamelyikében akart játszani, eljutott oda, és nemhogy szeretne ezen a szinten maradni, hanem idővel feljebb is szeretne lépni. Nagyon kevés magyar labdarúgó jut el a top bajnokságok valamelyikéig, aki eljut, annak tudomásul kell vennie, hogy hatalmas a konkurencia. Nagy Ádám bátor és karakán fiatalember, aki szembenéz a nehézségekkel.

– Ki meri jelenteni, hogy nem fog váltani a téli igazolási időszakban?

– Megerősítem, nem szándéka, és nekünk sem az, hogy más csapathoz menjen, ugyanakkor a futballban senki sem mondhat ki semmit biztosra.

– Ha jól értem, egyelőre sem Franciaország, sem Spanyolország, sem pedig Magyarország nem célállomás a középpályás számára. Kézenfekvőnek tűnne, ha visszajönne a bajnoki címért harcoló Ferencvárosba.

– Egyelőre nem vetődött fel a váltás lehetősége semmilyen irányba, így természetesen Magyarországra sem.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik