Légiósok

Őrült meccsen ikszeltek Gyurcsóék

Nem sok öröm jutott vasárnap légiósainknak.

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légióskörkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük.

A Vadócz Krisztiánnal felálló Kitchee SC 6-0-ra nyert a Hong Kong Rangers vendégeként a hongkongi élvonal nyolcadik fordulójában. A csapat negyedik gólját a meccset végigjátszó magyar légiós szerezte.

A második félidő utolsó negyed órájában emberhátrányban játszó Dinamo Kijev 0-0-ra végzett az Olekszandrija vendégeként az ukrán élvonal 19. fordulójában. A kijevieknél Kádár Tamás végig a pályán volt.

Vadócz már négy gólos Fotó: Europress/AFP

Szalai Ádám csapata, a Hoffenheim 2-0-ra kikapott a Hannover otthonában a német Bundesliga 15. fordulójában. A 30. születésnapját tegnap ünnepelt Szalai a kispadon kezdett, majd 1-0-s hazai vezetésnél, a 65. percben szállt be, de nem tudott segíteni csapatának.

Adorján Krisztián csapata, a Partizani Tirana 2-1-re verte hazai környezetben a Teutát az albán Superliga 14. körében. A Partizani a győztes gólt a 94. percben szerezte.

A horvát élvonalban Futács Márkó együttese, a Hajduk Split 2-0-ra győzött az NK Lokomotiva Zagreb vendégeként, Futács sérülése után még mindig nem bevethető. A Hajduk a harmadik a tabellán.

A lengyel Ekstraklasában Gyurcsó Ádám csapata, a Pogon Szczecin úgy játszott 3-3-as ikszet a Zaglebie Lubin ellen otthon, hogy már 3-1-re is vezettek. Gyurcsó a 85. percben szállt be a kispadról, a vendégek a 92. minutumban egyenlítettek.

A portugál másodosztályban Bíró Bence a kispadról nézte végig, ahogyan csapata, a Guimaraes B 1-0-ra alulmarad a FC Porto B otthonában.

A svájci élvonalban Vécsei Bálint kezdő volt a Luganóban, meg is szerezték a vezetést, ám a koszovói Kololli duplájával végül a vendég Lausanne győzött 2-1-re. Vécseit a 75. percben cserélték le.

A szlovák Fortuna Ligában a Slovan Bratislava 1-0-ra nyert a Ruzomberok ellen idegenben. A gólt Orsula szerezte a 64. percben. A Slovanban Holman Dávid kezdő volt, a 83. percben cserélték le Robert Vittekre.

A spanyol másodosztályban a Real Oviedo annak ellenére verte meg otthon 1-0-ra az Osasunát, hogy a 6. percben tizenegyest hibáztak. A győztes gólt az izlandi Diego Johannesson szerezte. A hazaiaknál Hidi Patrik a 90. percben, csereként lépett pályára.

Az izraeli élvonalban a válogatott Korhut Mihály csapata, a Hapoel Beer-Seva idegenben nyert 3-1-re a Sakhnin ellen. Korhuték ezzel vezetik a bajnokságot.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik