Légiósok

Bevágta! Gyönyörű győztes gólt lőtt Sallai Roland – VIDEÓ

Három magyarral kezdett a DAC, gólt azonban nem szerzett.

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légióskörkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük.

A szlovák Fortuna Liga 18. fordulójában a DAC 0-0-s döntetlent játszott a Tatran Presov otthonában. A dunaszerdahelyi együttesben Kalmár Zsolt, Mervó Bence és Vida Kristopher is kezdő volt, Vidát az 56., Mervót a 63. percben cserélték le. A DAC ötödik a tabellán.

Holman Dávid csapata, a Slovan Bratislava 1-1-re végzett a Trencín ellen hazai pályán. Holman kezdő volt, de a félidőben lecserélték, az exdebreceni Vittek szállt be helyette. A Slovan negyedik a tabellán, ugyanúgy 31 pontos, mint a Ruzomberok és a DAC.

A ciprusi élvonalban az APOEL 2-1-re verte hazai pályán az Ermisz Aradippu csapatát. A magyar válogatott Sallai Roland végigjátszotta a meccset, a 80. percben pedig nagyon szép lövésből szerezte meg a győztes gólt. Íme!

Az osztrák Bundesliga 18. fordulójában Szántó Tamás a kispadról nézte végig, ahogyan csapata, a Rapid Wien 0-0-ra végez az AC Wolfsberger vendégeként. A Mattersburg 1-0-ra verte a LASK Linzet, a hazaiaknál Varga Barnabás nem volt a keretben.

A német Bundesligában magyaros rangadót rendeztek (Szalai Ádám vs. Gulácsi Péter), erről itt olvashat bővebben.

A másodosztályban, a Bundesliga 2. 16. fordulójában a Greuther Fürth idegenben kapott ki 2-0-ra a Duisburg ellen. A vendégeknél sem a kapus Megyeri Balázs, sem Pintér Ádám nem került a keretbe.

A lengyeleknél az Ekstraklasa 18. fordulóját rendezték. Kecskés Ákos a kispadról nézte végig, hogy csapata, a Termalica Nieciecza 4-2-re kikap a Zaglebie Lubin pályáján, míg a Legia Warszawában a „feketelistás” Nagy Dominik nem került a keretbe.

Horvátországban rangadót nyert a Hajduk Split, amely 2-1-re győzött Rijekában, így 32 pontjával a tabella második helyét foglalja el. A splitieknél Futács Márkó még mindig nem bevethető sérülése után.

Az olasz Serie B-ben a Palermo gól nélküli döntetlent játszott a Venezia ellen, a válogatott Balogh Norbert nem volt a keretben.

A spanyol második vonalban a Real Oviedo 2-0-ra nyert a kiesőjelölt Lorca FC stadionjában, A sikerből Hidi Patrik is kivette a részét, a 90. percben, csereként szállt be.

Olvasói sztorik