Légiósok

Kádárék tovább tapadnak az éllovasra

Megyeri, Kalmár, Szalai Á., Hidi, Varga B. és Lang sem lépett pályára.

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légióskörkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Feczesin Róbert magyar idő szerint szombat kora reggel ismét helyet kapott a Csonnam Dragons kezdőjében, a vendégek azonban 1-0-s vereséget szenvedtek a Daegu otthonában. A magyar csatár 79. percet töltött a pályán, a mindent eldöntő találat szűk öt perccel korábban esett.

Kádár Tamás és a Dinamo Kijev az ukrán élvonalbeli Zirka Kirovohrad otthonában aratott magabiztos, 2-0-s győzelmet, a védő végigjátszotta a bajnokit.

Kádár Tamás szombaton sem hiányohatott a Dinamo kezdőjéből Fotó: fcdynamo.kiev.ua

A német másodosztályú Fürth színeiben Pintér Ádám kezdő volt a Bochum elleni bajnokin, a találkozó 1-1-es döntetlennel ért véget. A magyar középpályás 79 percet töltött a pályán. Megyeri Balázs vállsérülése miatt nem állhat a csapat rendelkezésére.

Dzsudzsák Balázs szerezte az al-Vahda harmadik gólját az Emirates Club elleni idegenbeli bajnokin az UAE League nyolcadik fordulójában, 3-1-re alakítva ezzel az állást. Videó és további részletek a mérkőzésről ITT. A vendégek végeredményben 4-1-re nyertek.

A szlovák élvonalbeli DAC Dunaszerdahely nem bírt a Zsolnával, a találkozó 0-0-s döntetlennel zárult. Vida Kristopher végigjátszotta a bajnoki, Mervó Bence csereként állt be a 63. percben, míg Kalmár Zsolt eltiltás miatt ezúttal nem volt keretben. Az osztrák Bundesligában a Rapid Wien 2-1-re verte a LASK Linz játékosait, Szántó Tamást nem nevezték a vendégeknél.

A német élvonalban Gulácsi Péter és Szalai Ádám csapata sem örülhetett győzelemnek. A kapus pályán volt, a csatár viszont keretben sem, részletek és videó ITT.
Húsz perc alatt padlót fogott Dárdai Pál csapata, a Hertha BSC végül hatgólos mérkőzésen maradt pont nélkül, részletek ITT.

A spanyol másodosztályú Real Oviedo továbbra sem számíthat a sérült Hidi Patrik játékára, a hazaiak szombat este 3-1-es vereséget szenvedtek a Valladolid otthonában. Az osztrák élvonalban 1-0-s győzelmet aratott a Mattersburg az Altach felett, a burgenlandiaknál nem nevezték Varga Barnabást.

Csereként Vécsei Bálintnak bő tíz perc jutott a győztes Luganóban, a svájci St. Gallen odahaza szenvedett kétgólos vereséget. A francia élvonalban zárásként a Dijon hátrányból fordítva verte a Troyes játékosait, Lang Ádám a cserepadról figyelte a hazaiak győzelmét.

Olvasói sztorik