Légiósok

Kalmár győztes gólját élőben látta a Leipzig-küldöttség

A fiatal magyar titkon reménykedett a válogatott meghívóban.

A DAC Dunaszerdahely magyar játékosa, Kalmár Zsolt volt a Digi Sport Reggeli Start vendége, ahol több téma, köztük a válogatott is szóba került.

– Őszintén, kicsit számítottam arra, hogy kapok meghívót, de nem nagyon foglalkoztam a kérdéssel, hiszen az az elsődleges feladatom, hogy a klubcsapatomban jól teljesítsek. Ha rászolgálok a meghívóra, akkor biztosan kapok majd lehetőséget a válogatottban is.

A válogatott szakmai stábjával nem beszéltem az elmúlt időszakban, keményen dolgozom, ha így folytatom, biztos érkezem majd hozzám is meghívó, de türelmesnek kell lennem. Storck távozása óta nem beszéltem senkivel, persze egy-két játékossal tartom a kapcsolatot.

Kalmár Zsolt remek formát mutat a DAC színeiben Fotó: facebook.com/fcdac

Costa Rica ellen győzelmet vár a középpályás

– Nehéz mit mondani a luxemburgi vereségre, kívülállóként is nehéz volt elfogadni a kudarcot. Úgy érzem, ma este Costa Rica ellen javítanak a fiúk, akkor jobb lesz majd a mutató. Bátor és vállalkozó játékot várok a csapattól, fel kell vállalni az egy az egy elleni párharcokat – ezek elengedhetetlenek a győzelemhez.

Georges Leekens és a fiatalok

– Leekens kapitányt nem ismerem, de szerintem bátran nyúl a fiatalokhoz, csak rajtunk múlik, hogy milyen teljesítménnyel rukkolunk elő.

Visszatérés Lipcsébe?

– Szezon végéig köt kölcsönszerződés a DAC-hoz, utána még nem tudom megmondani, mi lesz velem. A Slovan elleni meccsen kint voltak az RB Leipzig megfigyelői, van esély arra, hogy visszakerüljek Lipcsébe, ám ez csak kemény munkával és alázattal érhető el.

Kalmár Zsolt az is elárulta, hogy DAC meglátása szerint az NB I-ben is ott lenne az első háromban.

Olvasói sztorik