Légiósok

Légióskörkép: Gyurcsó gólpasszt adott, Koman gólt lőtt

Kettős emberelőnyben sem szerzett gólt Feczesin Róbert. Vasárnapi légióskörkép.

Komoly lépést tehetett volna a bennmaradás felé Feczesin Róbert csapata, a Csonnam Dragons a dél-koreai élvonalban. Az alsóház utolsó előtti fordulójában hazai pályán 2-2-t játszottak az Incheon United együttesével, pedig a 42. perctől szimpla, a 72. perctől pedig kettős emberhátrányban futballoztak.

Megszerezte első gólját a török másodosztályban Koman Vladimir, aki végigjátszotta Rizespor elleni hazai bajnokit. A magyar középpályás a 20. percben talált be, az Adanaspor végül 3-2-re nyert.

A Pogon Szczecin középpályása, Gyurcsó Ádám gólpasszt adott a Legia Warszawa elleni lengyel bajnokin, amelyet végül 3-1-re nyert meg a varsói gárda.

Sallai Roland kezdőként nyolcvan percet játszott az APOEL-ben a Paposz elleni ciprusi bajnokin. A magyar játékos gólt nem szerzett, csapata 4-0-ra nyert.

Korhut Mihály csapata, a Hapoel Beer-Seva 2-0-ra legyőzte idegenben a Maccabi Petah Tikvát az izraeli bajnokság tizedik fordulójában. A magyar védő kezdőként végig a pályán volt.

Kovács Péter (Arendal) végig a kispadon ült a Ranheim elleni norvég másodosztályú találkozón, míg Lang Ádám (Dijon, francia első osztály), Varga Barnabás (Mattersburg, osztrák élvonal), Kádár Tamás (Dinamo Kijev, ukrán élvonal) és Kecskés Ákos (Termalica, lengyel élvonal) nem került keretbe.

Ezt olvastad már?

Sokkoló helyszíni felvétel a Fradi-botrányról – VIDEÓ

Honfitársunk végig a pályán volt, csapata augusztus 2-án győzött legutóbb, az utolsó körben pedig az lesz a feladata, hogy elkerülje az osztályozót.

Kleinheisler László csapata, az FC Asztana nyerte a kazah bajnokságot, amelyben az ugyancsak magyar válogatott Elek Ákos együttese, a Kajrat Almati ezüstérmes lett.

Az élvonal utolsó fordulójában, vasárnap az Asztana házigazdaként 2-0-ra legyőzte az FK Akzsajik csapatát, ezzel vált biztossá, hogy megvédi címét, és sorozatban negyedszer diadalmaskodik. Kleinheisler augusztus 22-én, a skót Celtic elleni Bajnokok Ligája-selejtezőn megsérült, azóta nem játszott.

A Kajrat Almati hazai pályán 3-2-re megnyerte az FK Aktobe elleni meccset, de mivel riválisa is győzött, nem tudott a tabella élére kerülni. Elek Ákos kezdő volt, majd a 74. percben lecserélték.

Olvasói sztorik