Légiósok

Gulácsit akarják Liverpoolban

Mignolet teljesítményét horrorshow-ként írják le, miközben a magyar nagy elismerésben részesült.

A mértékadó Kicker osztályzatai alapján az RB Leipzig elsőszámú kapusa, Gulácsi Péter teljesített legjobban (holtversenyben Oliver Baumannal) a szezon első kilenc mérkőzésén.

Így voksoltak a magyarok
Meg fogsz lepődni, Dzsudzsáknál ki az év játékosa

A magyar hálóőr csapata jelen pillanatban harmadik a tabellán (19 pont), egy pont hátránnyal követi az éllovas Borussia Dortmund, Bayern München duót (20-20 pont).

Gulácsi Péter holtversenyben az élen Fotó: Kicker

Gulácsi nyolc bajnoki mérkőzésen kapott lehetőséget, csupán nyolc gól kapott, miközben két alkalommal érintetlen maradt a hálója.

A remek mutatóra már több angol lap (Mirror, Daily Star, Liverpool Echo) is felfigyelt, és kiemelte: mindez Mignolet hétvégi „horrorshow-ja” után (a Sprus 4-1-re verte a Liverpoolt, a belga kapus két gólnál is hibázott) lehet igazán bosszantó a liverpooli szurkolók számára. Honfitársunk öt évet húzott le a “vörösök” kötelékében, de a felnőtt csapatban ritkán kapott lehetőséget.

Az angol lapok hangsúlyozzák: a 27 éves magyarnak elévülhetetlen érdemei vannak a lipcseiek remek szereplésében, karrierje felfelé ível, remek reflexei vannak, jól helyezkedik.

Liverpooli szurkolók írták:
– Mindig értékeltem Gulácsi teljesítményét, és azt mondtam: egy lehetőséget megérdemelne. Remélem, nem követjük el ugyanezt a hibát Warddal is.
– Gulácsi elhagyta a Liverpoolt, majd a Bundesliga legjobb kapusa lett…
Gulácsi Pétert visszasírják a liverpooli drukkerek Fotó: Getty Images
Olvasói sztorik