Légiósok

EL: gálázva nyert Kleinheisler csapata, kikaptak Korhuték és Dárdaiék

Dzsudzsák Balázs gólpasszt adott az Arabian Gulf League-ben

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légióskörkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük.

Az Európa Liga A csoportjában Kleinheisler László csapata, a kazah Asztana az izraeli Maccabi Tel-Avivot fogadta. A hazaiak nagyon simán nyertek 4-0-ra: a ghánai Patrick Twumasi és a kongói Junior Kabananga duplázott. Kleinheisler sérülése miatt továbbra sem volt keretben.

Az ukrán Dinamo Kijev a B csoportban 2-2-re végzett a svájci Young Boys ellen. A vendégek kétszer is vezettek, de a Kádár Tamást végig a védelem közepén játszató ukrán együttes mindkétszer kiegyenlített. A Kijev hét pontjával vezeti a csoportot.

Szalai Ádám csapata, a német Hoffenheim 3-1-re megverte a török Basaksehirt a C jelű négyesben. Szalai sérülése miatt ezúttal sem volt a keretben.

Gálázott az Asztana Fotó: AFP

A G csoportban az izraeli Hapoel Beer-Sheva hazai pályán kapott ki 2-1-re a román FCSB ellen. Az izraeli együttesben Korhut Mihály végig a pályán volt a balhátvéd posztján.

A J jelű négyesben Dárdai Pál csapata, a németh Hertha BSC az ukrán Zorja Luhanszk otthonában veszített, szintén 2-1-re. A hazaiaknál Silas és Olekszandr Szvatok talált be, a Hertha gólját Davie Selke szerezte.

Dzsudzsák Balázs csapata, az al-Vahda hazai pályán nyert 3-1-re a Hatta ellen az emírségekbeli Arabian Gulf League-ben. A válogatott Dzsudzsák Balázs kezdőként végig a pályán volt a találkozón. A második gólt Tagliabue szerezte a 86. percben, Dzsudzsák adta a gólpasszt.

Olvasói sztorik