Légiósok

Légióskörkép: Kabaréba illő góllal maradt el Guzmicsék bravúrja – VIDEÓ

Pénteki légióskörkép: Dzsudzsákék kikaptak; újabb magyar fiatal debütált az osztrák kettőben.

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légióskörkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük.

A Dzsudzsák Balázst is soraiban tudó al-Vahda 2-1-re kapott ki az al-Vaszl vendégeként az Egyesült Arab Emirátusok bajnokságának negyedik fordulójában. A válogatott csapatkapitánya végig a pályán volt.

Két magyar játékos is pályára lépett az osztrák másodosztály 14. fordulójának pénteki játéknapján. Szoboszlai Dominik végig pályán volt a Lieferingben, mely a Hartberget győzte le 3-1-re hazai pályán. Szintén kezdő volt az Austria Lusteanuban a 18 éves Tiefenbach Dániel, aki első bajnokiját játszotta a második vonalban – 68 percet kapott, csapata 1-0-ra nyert.

Korcsmár Zsolt végig a pályán volt az FC Midtjyllandban, mely 1-0-ra nyert a Sonderjyske vendégeként a dán első osztály 12. fordulójában. A magyar védő egy sárga lapot is begyűjtött a meccs során.

A Guzmics Richárddal felálló Jenpien Funde 4-3-ra kikapott a listavezető Kuangcsu vendégeként a kínai élvonal 27. fordulójában. A Funde a 14. percben szögletből kapott gólt (1-0): Guzmicsot lekötötte a támadója, így nem tudott felugrani, pedig a felvételek alapján talán ő volt a legközelebb ahhoz, hogy kibólintsa a labdát – helyette a kapuban kötött ki a játékszer. A Funde innen Steve góljaival fordított (1-2), de az 58. percben a menteni igyekvő Han egyszerűen a saját kapujába fejelt (2-2). A legvégén egy újabb gyors gólváltás következett (4-3), így Guzmicsék továbbra is kiesőhelyen állnak. A magyar védőt a 67. percben, 2-2-nél cserélte le edzője.

Guzmics nem tudott felugrani (1-0)

A peches öngól (2-2)

Olvasói sztorik