Légiósok

Kiderült, mennyit tesznek zsebre az MLS magyarjai

Nikolics, Németh Krisztián, Stieber és Sallói fizetése is nyilvánosságra került.

Nyilvánosságra hozta az MLS a játékosok fizetését. Mint ismert, az észak-amerikai bajnokságban négy magyar légiós is játszik.

LÁTTAD?

Az olaszok botlottak, Spanyolország így vb-résztvevő – VIDEÓ

A legtöbb pénzt közülük Nikolics Nemanja teheti zsebre, a 29 éves csatár 1.9 millió dollárral, azaz mintegy 543 millió forinttal gazdagodik évente, ezzel klubjában, a Chicago Fire-ben a második legjobban fizetett játékos Bastian Schweinsteiger (5.4 millió dollár) mögött. A magyar válogatott támadó ezzel az összeggel a teljes MLS-t nézve a 16. legjobban kereső labdarúgó.

Németh Krisztián, a New England Revolution magyar válogatott csatára évi 654 ezer dollárt, azaz 175 millió forintot visz haza, amivel csapata negyedik, a liga 59. legjobban fizetett futballistája.

A Sporting Kansas Cityben szereplő Sallói Dániel és a DC Unitedes Stieber Zoltán hozzájuk képest nem keres sokat: előbbi a liga alapfizetését, 54 ezer dollárt, azaz 14 millió forintot kap évente, míg utóbbi kicsivel többet, 100 ezer dollárt, 27 millió forintot. Fontos megjegyezni, hogy a nyilvánosságra hozott összegek csak az alapfizetések, a prémiumok még ezekre jönnek rá.

Sallói a töredékét keresi Nikolics fizetésének Fotó: Mike Gunnoe
Olvasói sztorik