Légiósok

Márciusban térhet vissza a pályára a magyar gólkirály

Súlyos sérülés.

A horvát Hajduk Split augusztus elején súlyos térdsérülést szenvedő magyar támadója, Futács Márkó a hét elején érkezett haza Portugáliából, ahol Jose Carlos Pinto Noronha műtötte meg, és ahol rehabilitációja első, négyhetes részét végezte.

– Az operáció után mindennap a klinikára jártam, mást nemigen tudtam csinálni. De legalább volt időm gondolkodni. Annyira jól ment a játék, hogy az elején na­gyon nehéz volt elfogadni a helyzetet. Ám lassan kezdem feldolgozni, és visszanyerni a motiváció­mat – mesélte a Borsnak a 27 éves csatár, akinek azért is volt nehéz az elmúlt időszak, mert egyedül volt, messze a családjától.

– A feleségem egyszer tudott kijönni hozzám, a kislányomat hetekig nem láttam. Most van pár nap pihenőm itthon, minden percet kihasználunk. Nekem na­gyon fontos a család, mindig feltöltődés, ha velük lehetek – mondta Futács, aki egy hónapja csak mankóval jár, de lassan újra lábra állhat. Jelenleg izomszimulátorok segítségével, és medencében végzett gyakorlatokkal tartja formában a combját.

– Februárban kezdődik az új bajnokság, és a hónap végén zárul a hat hónapos rehabilitációm. Nem akarom elsietni, de remélem, hogy márciusban már játszhatok – tűzte ki a célt a támadó, akire most nagy szüksége lenne a csatárproblémákkal küzdő Bernd Storck-féle magyar válogatottnak. – De jó is lenne! Na, majd jövő nyáron – tette hozzá.

Olvasói sztorik