Légiósok

Edzője nyilvános kritizálta Gyurcsó Ádámot

Építő jellegű kritikát fogalmazott meg a lengyel Pogon Szczecin szakvezetője.

Az elmúlt négy fordulóban mindössze egy pontot szerzett a Pogon Szczecin a lengyel élvonalban, és csupán a 13. helyen áll. Gyurcsó Ádám az egyik játékos, akitől sokkal jobb teljesítményre lenne szükség. De nem csak ő maradt eddig adós a gólokkal, a másik szélsőjük sem az igazi mostanság…

– Elkeserít a szélső támadóink megnyert párharcainak aránya. Az előző mérkőzésen Gyurcsó egy 19 éves játékossal talála magát szemben, aki már az első félidőben sárga lapot kapott. A szünetben felhívtuk a figyelmét rá, hogy keresse a testi kontaktust vele, de csak a 89. percben tette meg. Ez hiányzik nekem: Gyurcsó, Formella vagy Deleva párharcai a széleken. Ha ez működik, akkor pokolian jók leszünk – idézi Maciej Skorza vezetőedzőt a pogonsportnet.pl.

Ezt olvastad már?
Manchesterből igazol az AC Milan, Messi a téma a nagy riválisnál, ezek a játékosok fúrták meg Ancelottit

Gyurcsó jobblábas, mégis inkább a balszélen szeret játszani. A szakvezető ezzel kapcsolatban elmondta, ez a magyar futballista döntése, mert szeret beljebb húzódni, és onnan lőni az erősebb lábával.

– Ádám nagyon jól megérti magát Ricardo Nunessel, és ha a másik szélre kerülne, elveszítenénk ezt a nagyszerű kommunikációt a bal oldalon – fejtette ki Skorza.

Nem csak a szurkolók, a szakmai stáb tagjai is többet várnak honfitásunktól. Az edző véleménye szerint Gyurcsónak sokkal bátrabban kellene használnia a bal lábát.

– Ádám esetében vannak olyan dolgok, amelyeknek változnunk kell. Jelentős elkötelezettséget és sok mozgást várok tőle, még védekezésben is. De vannak könnyebb dolgok is, mint említettem, több bátorságot kérek tőle az egy-egy elleni játék során. Volt egy edzőmeccsünk, amikor ballal három gólt szerzett. Mindig biztatjuk őt, hogy csinálja ugyanezt a bajnokságban is. Attól tartok, nem bízik a bal lábában, de dolgozunk az ügyön, mert tudom, ha leszámol ezzel, sokkal több gólpasszt ad és gólt szerez majd – nyilatkozta Skorza.

Olvasói sztorik