Légiósok

Tovább menetel és már dobogón a DAC

Vasárnapi légióskörkép.

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légióskörkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Hátrányból fordított a szlovák bajnokságban a DAC Dunaszerdahely, amely kezdőjében Kalmár Zsolt és Vida Kristopher is helyet kapott. A 2-1-re végződő találkozón Kalmár végig a pályán volt, Vidát a 61. percben hozta le edzője. A DAC így már a harmadik helyen áll a tabellán.

A Nagy Dominikkel felálló Legia Warszawa 1-0-ra kikapott a Jagielloniától a lengyel első osztály tizedik fordulójában.

Holman Dávid végig a pályán volt a Slovan Bratislavában, mely 3-2-re alulmaradt a Zilina vendégeként a szlovák élvonal tizedik fordulójában.

Stieber Zoltán győztes, a gólpasszt jegyző Nikolics Nemanja vesztes csapat tagja volt az MLS legutóbbi játéknapján. Sallói Dániel ismét góllal járult hozzá a Sporting-győzelemhez.

Emberelőnyben győzött 1-0-ra a Bologna a Sassuolo otthonában a Serie A hatodik körében. A vendégeknél ezúttal is végig padozott az egyik legnagyobb magyar reménység, Nagy Ádám.

Elek Ákos kezdő volt a kazah élvonal 28. fordulójában, és csapata, a Kajrat Almati házigazdaként 2-0-ra legyőzte az FK Tobol Kosztanaj együttesét. A Kajrat a tabella élén áll, de három meccsel többet játszott, mint Kleinheisler László csapata, a második helyezett FC Asztana, amelynek csupán két pont a lemaradása.

A műtét után lábadozó Huszti Szabolcsot nélkülöző Csangcsun Jataj hazai pályán gól nélküli meccset játszott a dobogós Hopei Fortune együttesével a kínai bajnokság 26. körében.

Hatodik vereségét is elszenvedte a Greuther Fürth, amely kapujában ismét Megyeri Balázs kapott lehetőséget. A Bundesliga másodosztályának nyolcadik fordulójában hazai pályán kapott ki 3-1-re a Nürnberg ellen a Pintér Ádámot ezúttal a keretbe sem jelölő Damir Buric csapata.

Már az első játékrészben kivégezte az Arendalt az Elverum a norvég másodosztály 25. fordulójában, a vendégek 5-0-nál mehettek szünetre. Kovács Péter a szünetben állt be, ám ő sem tudott szépíteni, a végén is maradt az ötgólos különbség. Az Arendal így öt fordulóval a bajnokság zárása előtt továbbra is az utolsó.

Vécsei Bálint elejétől a végéig a pályán volt a Luganóban, amely hazai pályán kapott ki 3-0-ra a Grasshopperstől a svájci bajnokságban.

Cikkünk hamarosan frissül!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik