Légiósok

Házikolbásszal és édességgel gyó­gyul Futács Márkó

Portugáliában kezelik a Hajduk Split légiósát.

A horvát élvonalbeli Hajduk Split magyar csatárának keresztszalagja augusztusban, a Dinamo Zagreb elleni rangadón szakadt el. Ezek után a Cristiano Ronaldót is rendszeresen kezelő híres orvos, José Carlos Pinto Noronha műtötte meg a bal térdét, portói magánklinikáján.

A pályafutása során korábban már hasonlóan komoly sérülésen és operáción átesett játékos kisebb megszakításokkal azóta is a szakember útmutatása szerint végzi Portugáliában a rehabilitációt.

Ezt olvastad már?
Miben hasonlít Donald Trump fia Stieber Zoltánra?

– Már augusztus 24. óta hajtom végre az előírt feladatokat, egyelőre mobilizációs gyakorlatokat, délelőtt és délután is van foglalkozás. Nem terhelhetem a lábamat, mankózom, medencében sétálgatok, de izomstimulálás is van a programban. A negyedik héttől majd jöhet a bringázás, utána a crosstréning. Szabadidőmben pedig könyvet olvasok, konzolon játszom és Skype-olok a családdal – nyilatkozta Futács a Blikknek.

Futács a hétvégén haza­utazott, hogy megölelhesse kislányát, Miát és feleségét, Gittát.

– Jó volt újra otthon lenni. Ilyenkor mindig sok fogy a házi készítésű kolbászból, a fehér kenyérből, de az édesség is jöhet, nem kell annyira figyelnem a súlyomra. Ennyi jó van abban, ha sérült vagyok, utána úgyis szigorú szabályok között kell élnem – folytatta a Hajduk vezetőivel napi kapcsolatban álló gólkirály, akivel szerződést hosszabbítanak a splitiek.

– Amilyen szomorú volt megélni, hogy a török klubom a korábbi sérülésemnél nem foglalkozott velem, most mindenki odaadóan tesz azért, hogy nekem minél jobb legyen.

A híres portugál orvos műtötte meg Fotó: www.facebook.com/futacsmarko

Futács a klub februári, törökországi edzőtáborában már együtt tréningezne társaival, márciustól pedig bajnokin lépne pályára.

– Egy ilyen sérülés után nem szabad siettetni a visszatérést, hat hónapot ki kell hagyni. A szezon végére, remélem, újra csúcsformában leszek – tette hozzá a támadó.

Olvasói sztorik