Légiósok

A mezőny egyik legjobbja volt, családjával és magyar zászlóval ünnepelt Sallói

A magyar támadó csapata, a Sporting Kansas City megnyerte a US Open-kupát.

Megírtuk: csütörtök hajnalban rendezték a US Open-kupa fináléját az Egyesült Államokban, ahol a Sporting Kansas City 2-1-re verte a New York Red Bullst, így a klub fennállása során negyedszer hódította el a trófeát. A Kansasnél Sallói Dániel a 43. percben lépett pályára, majd 66. percben győztes gólt szerzett. A lefújás után a fiatal magyar támadó elárulta: hihetetlen csapatmunka eredményezte a nagy sikert.

Ezt láttad már?
Szenzációs csel után lőtt gólt Ronaldinho, a nézők szinte megőrültek a lelátón – VIDEÓ

– Csodálatos ez az érzés! Benny kiváló labdát adott nekem. Igyekeztem rástartolni és közben reménykedtem, hogy nem vagyok lesen. Tudtam, hogy a kapus ki fog lépni, ezért csak el akartam pöccinteni a labdát mellette. Ez épp elégnek bizonyult. A labda begurult a hálóba. Elképesztően boldog voltam! Ők is betaláltak a végén, így még fontosabb lett a gólom. De ezt a sikert együtt értük el. Csodálatos ez az érzés, hatalmas! Nem akarom, hogy véget érjen! – mondta Sporting Kansas City 21 éves magyar támadója, aki a meccs végén szüleivel közösen ünnepelt.

A Jenkifoci nevű Facebook-oldal szerint Sallói a harmadik legjobb osztályzatot kapta az MLS hivatalos oldalától. A mérkőzésen lehetőséget kapó 28 játékos közül csak ketten, az első gólt szerző Latif Blessing (8,5) és kansasi csapatkapitány középhátvéd Matt Besler (8) kapott nála jobb értékelést a weboldaltól. Sallói teljesítményét 7,5-ös osztályzattal jutalmazták a New York Red Bulls elleni fináléban.

Olvasói sztorik