Légiósok

Holman győzelmet érő gólt lőtt a Slovanban – légióskörkép

Guzmicsék pontot szereztek a dobogóra hajtó ellenfél otthonában, Dzsudzsákék gáláztak.

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légióskörkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük.

Az már megírtuk, hogy a Kangvon–Csonnam Dragons dél-koreai bajnokin úgy lett 3–3 az eredmény, hogy az első találat a 47. percben született. A Feczesin Róbertet foglalkoztató vendégcsapat kétgólos előnyt szerzett, ám a Kangvon húsz perc alatt megfordította az állást. A tabella nyolcadik helyén álló Feczesinéknek végül az egy pontnak is örülniük kellett, az egyenlítés a 95. percben jött össze. Az évadban hét bajnoki gólnál járó magyar támadó végig a pályán volt, a hatvanadik percben sárga lapot kapott.

A kínai élvonalban Guzmics Richárd csapata, a Jenpien Funde előnybe került a dobogóra hajtó Santung Luneng otthonában, ám a második félidőben kiegyenlítettek a hazaiak. Guzmics végigjátszotta az 1-1-re végződő összecsapást, csapata továbbra is az utolsó a bajnokságban.

Guzmics akcióban Fotó: Europress/AFP

A kazah Premjer Ligában gálázott Elek Ákos csapata, a Kajrat Almati: 5-1-re győztek a Taraz otthonában. A hat gólból öt a második félidőben esett. Elek végigjátszotta a találkozót, csapata két ponttal átvette a vezetést a tabellán a három meccsel kevesebbet játszó FC Asztana előtt.

Az olasz másodosztály, a Serie B negyedik fordulójában a Palermo 1-1-es döntetlent játszott a Foggia otthonában. A vendégeknél a magyar válogatott Balogh Norbert nem volt nevezve a meccskeretbe.

Gyurcsó Ádám csapata, a Pogon Szczecin kikapott a lengyel Ekstraklasa 9. fordulójában, méghozzá 3-1-re a Plock otthonában. Pedig a 17. percben még ők szereztek vezetést. Gyurcsó kezdőként 62 percet töltött a pályán, 2-1-nél cserélték le.

Az Egyesült Arab Emírségekben Dzsudzsák Balázs csapata, az al-Vahda gálázott az első fordulóban a Dibba al-Fudzsaira ellen. 2-0-s félidő után 5-0-ra nyertek, Tagliabue mesterhármast ért el. Dzsudzsák balszélsőként végigjátszotta a találkozót, a negyedik találatnál ő adta a gólpasszt.

Az osztrák Bundesliga 8. fordulójában a Rapid Wien egy 93. percben szerzett góllal 2-2-es döntetlent játszott az Altach otthonában. A Rapidban Szántó Tamás sérülés miatt nem volt benevezve a meccskeretbe.

A szlovák Fortuna Ligában a Slovan Bratislava 2-0-s félidő után 2-1-re verte a Ruzomberokot hazai pályán. A pozsonyi együttesben a meccset végigjátszó Holman Dávid szerezte a második találatot a 34. percben.

Nagy Ádám csapata, a Bologna a magyar válogatott középpályás nélkül 2-1-re kikapott a Fiorentina otthonában az olasz bajnokság negyedik fordulójának szombati játéknapján.

A francia Ligue 1 6. fordulójában a Dijon hazai pályán 1-0-ra kikapott a St. Etienne csapatától. A hazaiak nem nevezték a meccsre a magyar válogatott Lang Ádámot.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik