Légiósok

Íme a tíz legjobban kereső magyar futballista

Évi egymilliárd forint nem rossz pénz – végre lehull a lepel.

Noha a nemzetközi szinttől igencsak messze vannak, mesés összegeket visznek haza a magyar „sztárfocisták”. A két legjobban kereső játékos évi egymilliárd forintot tehet zsebre – derül ki a Bors összeállításából.

A top10-es lista élén Dzsudzsák Balázs és Huszti Szabolcs szerepel, az előbbi az al-Vahdától, az utóbbi a kínai Csangcsun Jatajtól kap évi egymilliárdot.

Jól megfizeti a Hoffenheim Szalai Ádámot is, az ő bére a bulvárlap szerint évi 618 millió forint. Őt követi az amerikai Chicago Fire-ban légióskodó Nikolics Nemanja 492 millióval.

EZT NÉZD!
Irgalmatlanul felrúgta a védő a játékvezetőt – VIDEÓ

Az ötödik helyezett Gulácsi Péter a BL-csoportkörre készül a Leipziggel, ehhez képest nem is sok a 368 milliós fizu, csaknem ennyit kap a New England Revolution friss igazolása, Németh Krisztián (350) is.

Kádár Tamás 306 millió forinttal gazdagodik Kijevben, míg Stieber Zoltán kerek háromszázzal kalkulálhat a DC Unitedben. A lista végén a Liverpoolban mellőzött válogatott kapus, Bogdán Ádám található 240 millióval, Balogh Norbert palermói pénze pedig évi 200 millió.

Szalai Ádám a lista harmadik helyén Fotó: Europress/AFP
Olvasói sztorik