Légiósok

MLS: a gólínségben szenvedő Nikolics ismét fogadkozik

A Chicago Fire csatára állítja, hamarosan ismét eredményes lesz.

A csatároknál természetes, hogy átesnek egy-egy gól nélküli időszakon, a különbség az, ahogyan ebből kikecmeregnek.

Nikolics Nemanja 16 gólt szerzett első 18 meccsén az észak-amerikai profiligában (MLS). Vezette a góllövőlistát, és a bajnokság internetes oldala a tempóját látva még azt is kilátásba helyezte, hogy rekordot fog dönteni.

Aztán a dolgok megváltoztak, a magyar válogatottságot ideiglenesen lemondó csatár az elmúlt nyolc mérkőzésén eredménytelen volt.

“Természetesen nem jó, ha egy csatárnak ilyen rossz pillanatai vannak a karrierjében, de ez is az életünk része” – nyilatkozta Nikolics a csnchicago.com portálnak a keddi edzés után.

Ezt olvastad már?
Átigazolás: szigetlakó lehet a magyar kapus

“Meg kell tanulnunk kezelni ezt a helyzetet, ezt a fajta nyomást is. Kezdetben minden jó volt, sok gólt szereztem. Mostanság voltak rosszabb pillanataim, de nem foglalkozom ezekkel. Csak arra gondolok, hogyan kellene lezárnom ezt az időszakot és befejeznem a helyzeteimet, mert biztos vagyok benne, hogy fogok én még gólokat szerezni, ahogyan a szezon elején” – tette hozzá optimistán.

A gól nélküli periódus egyik legfőbb oka a helyzetek hiánya. A Minnesota ellen 2-1-re leveszített szombati meccsen Nikolicsnak négy lövése volt, de az azt megelőző négy találkozón összesen mindössze öt.

Az ő nehéz időszaka egybeesik a Chicago Fire gyengélkedésével, hiszen az elmúlt nyolc fordulót egy győzelemmel, egy döntetlennel és hat vereséggel teljesítették.

Nikolics megtorpant, nyolc meccs óta képtelen betalálni Fotó: Twitter/Nikolics Nemanja

“Biztos, hogy a csapatnak szüksége van a góljaimra. Mindenkinek van felelőssége ebben, de ilyen szempontból mindig a támadók vannak az első helyen. A feladatunk az, hogy gólokat szerezzünk, és segítsünk a csapatnak, hogy kijusson az ilyen helyzetekből. Vállalom a felelősséget, és segíteni fogok a csapatnak, amely reményeim szerint kikecmereg a gödörből” – nyilatkozta.

Az elemzésben a szerző kitért arra is, hogy az ellenfelek kiismerték a Chicago Fire támadójátékát és egyre hatékonyabban védekeznek Nikolicsékkal szemben.

Veljko Paunovic vezetőedző megerősítette, hogy a magyar válogatott játékos gyakorol és dolgozik azért, hogy ismét eredményes legyen.

“Az egyetlen dolog, amit tehetünk. Vissza kell térnünk az alapokhoz, az egyszerű dolgokhoz. Élesnek kell lenni, összpontosítani, és szükség van a munka mellett hitre is, hogy visszatérjünk a győzelem útjára. Mindannyian ezen dolgozunk” – fogalmazott a tréner.

Olvasói sztorik