Légiósok

Kalmár kezdőként egyből gólt lőtt a DAC-ban, Hidi gólpasszt jegyzett Spanyolországban

Korcsmárék, Elekék és Nagy Dominikék is nyertek. Vasárnapi légióskörkép.

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légióskörkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük.

A szlovák élvonalban a DAC 4-2-re verte hazai pályán a Zilinát. A dunaszerdahelyieknél a válogatott Kalmár Zsolt először lépett pályára kezdőként, 69 percet kapott, és rögtön gólt is szerzett, a 48. percben alakította 2-0-ra az eredményt, emellett volt egy gólpassza is. Vida Kristopher végig a pályán volt, a sérült Mervó Bence nem játszott.

A spanyol másodosztályban a Real Oviedo hazai pályán kapott ki 3-2-re a Vallecanótól. Hidi Patrik bemutatkozott, a 60. percben szállt be csereként, gólpasszig jutott.

A súlyos térdsérülést szenvedő Huszti Szabolcs nélkül a Csangcsun Jataj hazai pályán 1-1-re végzett a Fabio Cannavaro által irányított Tiancsin Csüancsien ellen a kínai szuperliga 23. játéknapján.

Korcsmár Zsolt kezdőként végig a pályán volt, amikor csapata, a Midtjylland idegenben 2-0-ra legyőzte az Odense együttesét a dán bajnokságban. A magyar védő klubja hat forduló után a második helyen áll.

Korcsmárral a soraiban nyert a Midtjylland Fotó: Getty Images

A Megyeri Balázst és Pintér Ádámot foglalkoztató Greuther Fürth 3-1-re kikapott a Kiel vendégeként a Bundesliga II-ben. Megyeri végigvédte a találkozót, Pintér azonban nem volt az utazó keretben.

Elek Ákos kezdett a Kajrat Almatiban, amely 3-1-re verte a Sahtyor Karagandit a kazah Premier League 24. fordulójában. Elekék másodikak a tabellán.

A lengyel élvonal 6. fordulójában a Legia Warszawa idegenben vert 1-0-ra a Plockot Niezgoda góljával. A címvédő Legiába Nagy Dominik a 74. percben állt be csereként.

Szintén a lengyel élvonalban volt meccse a Termalica védőjének, Kecskés Ákosnak. Kecskés kezdő volt, de csúnyán megsérült, 0-0-nál le is kellett cserélni, csapata pedig nélküle 3-1-re kikapott a Lech Poznan ellen. Videó itt!

Kecskés Ákos sérülése Fotó: Youtube

A norvég másodosztályban a 39 esztendős magyar támadó, Kovács Péter csapata, az Arendal 1-1-et játszott a Fredrikstad ellen hazai pályán. Kovács az 54. percben lépett pályára csereként.

A svájci bajnokság 5. fordulójában a Lugano idegenben ikszelt a Basel ellen. Az 1-1-es meccsen Ricky van Wolfswinkel szerzett vezetést a hazaiaknak, ezt egyenlítette ki Junior a 87. percben. Vécsei Bálint a 89. percben lépett pályára csereként.

Az ukrán élvonal 6. fordulójában a Dinamo Kijev 4-1-re verte a Stal Kamianske csapatát. A hazaiaknál Kádár Tamás nem volt a keretben.

A súlyos sérülés után lábadozó Futács Márkó csapata, a Hajduk Split gálázott a horvát első osztály 6. fordulójában: Said triplájával 4-0-ra nyertek a Rudes otthonában. A harmincadik perctől kettős emberelőnyben játszottak.

Olvasói sztorik