Légiósok

Nikolics formahanyatlása a téma Amerikában

Csökkent a lövések és a gólok száma is.

Amikor Nikolics Nemanja lemondta a szereplést a magyar válogatott következő két világbajnoki selejtezőjén, a közösségi oldalán a többi között azt írta: „Szeretnék végig a bajnokságért és a gólkirályi címért harcolni. A klubomban értékelik, hogy mindent alárendelek annak érdekében, hogy valami maradandót alkossunk Chicagóban.”

Egy ideje azonban távolodni látszik a bajnoki cím a Chicago Fire együttesétől, és a góllövőlistán is megelőzték a vajdasági csatárt.

Liverpool vs. Barcelona
Elképesztő fordulat a Coutinho-ügyben

A csnchicago.comelemzése kitér rá, hogy Nikolics az elmúlt hat meccsen nem talált a hálóba, ezért a góllövőlistán David Villa megelőzte. Korábban a legtöbb lövés is a magyar válogatott csatárának nevéhez fűződött, de időközben Villa (103) és Giovinco (97) is megelőzte őt (80). Az előző hat mérkőzésén már csak összesen négy kísérlete találta el a kaput, sőt a legutóbbi két alkalommal már egy sem.

Mostanában nem láthattunk gólörömöt Nikolicstól Fotó: Getty Images

Amikor a Fire négyet lőtt a New Englandnek, honfitársunk akkor sem kapcsolódott be a gólgyártásba.

Nelson Rodriguez klubmenedzser szerint nem titok, hogy Nikolics a tizenhatoson belülről lő a leghatékonyabban, de az Arany Kupa miatti bajnoki szünet óta a társai nem tudják megfelelően kiszolgálni.

Vagyis inkább a csapat játékában kell keresni a problémát, nem a magyar válogatott csatár teljesítményében, mert ő megcsinálja ugyanazokat az elfutásokat, és jól helyezkedik.

„Jobban ki kell szolgálnunk őt a tizenhatoson belül, hogy visszanyerje a formáját” – tette hozzá.

Olvasói sztorik