Légiósok

Stieber Zoltán elmondta, miért Washingtont választotta

A D.C. United hivatalosan is bemutatta magyar játékosát.

Stieber Zoltánt hivatalosan is bemutatta új klubja, az észak-amerikai profiligában (MLS) szereplő D.C. United.

A 28 éves középpályás már hétfőn megjelent új együttese edzésén, hivatalos bemutatása azonban csak csütörtökön, a washingtoni Robert F. Kennedy stadionban történt meg.

Stieber az esemény után elmondta: 17 éves kora óta külföldön rúgta a labdát, több mint három évig játszott Angliában, majd hosszú éveket töltött Németországban, és idejét érezte a váltásnak és vele a megújulásnak.

„A washingtoni ajánlat csábító volt, hiszen új liga, új szokások, új környezet, új kultúra hívogatott” ‒ fogalmazott a középpályás.

Mint elmondta, a washingtoni csapattal másfél éves szerződést írt alá, de utána lehetőség van a folytatásra is. „Tisztában vagyok vele, hogy itt sok minden másként működik, de örömmel várom a kihívásokat” ‒ tette hozzá.

Stieber bemutatkozott a washingtoni újságíróknak Fotó: www.facebook.com/dcunited

Stieber – aki szombaton érkezett Washingtonba, és már aznap este a lelátóról figyelte a D.C. Unitednek a Toronto FC elleni, 1-1-es döntetlennel zárult mérkőzését ‒ a bolíviai Bruno Miranda mellett a washingtoni klub második idegenlégiósa.

A válogatott labdarúgó szerződtetéséről a The Washington Post is hírt adott. A lap már tudósítása címében is hangsúlyozta, hogy az eddig a német másodosztályú Kaiserslauternben játszó Stieber átigazolására a transzferhatáridő lejárta előtt került sor.

Egyes források szerint a washingtoni csapat egymillió dolláros átigazolási díjat fizetett a Kaiserslauternnek, és több mint évi egymillió dolláros jövedelmet biztosít Stiebernek, aki így a D.C. United legjobban fizetett játékosa lehet.

Stieber a tervek szerint a jövő héten mutatkozik be új együttesében.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik