Légiósok

Stieber: Nagyon kellett nekem ez a váltás

Mindkét szélen, de akár középen is számíthatnak rá Amerikában.

Stieber Zoltán ezen a héten igazolt a német Kaiserslauterntől az amerikai profiligában (MLS) szereplő DC United csapatához. A válogatott szélső úgy érzi, nem sok területen térnek el az edzések a Bundesligában tapasztaltaktól, és örül, hogy jó helyre tudott igazolni.

– A mai napon már a szurkolók is megismerkedhettek velünk, hiszen a csapat új igazolásait – így engem is – nyílt edzésen ismerhettek meg, majd a tréninget követően a sajtó munkatársai tehették fel nekünk kérdéseiket. Találkoztam a nagykövetség két munkatársával is, akik felajánlottak, hogy mindenben segítenek nekem a hivatalos ügyintézésben, így ha minden jól megy, jövő héten talán már játszhatok is – idézi Stiebert az MLSZ honlapja.

– Egyébként mindenki nagyon segítőkész velem, és borzasztó pozitívak a csapattársaim, az edzői stáb tagjai, és úgy általában mindenki. Nekem pedig pont erre volt most szükségem, nagyon kellett ez a váltás, úgyhogy nagyon örülök, hogy itt és ilyen emberek között vagyok – tette hozzá.

Nem tapasztalt jelentős különbséget a válogatott játékos Fotó: Getty Images

– Meg kell mondanom, hogy sebességben, erőnlétben gyakorlatilag nem tapasztaltam eltérést. Amiben még van lehetőség a komoly fejlődésre, az a technikai képzettség, de azért erre ne úgy gondoljon senki, hogy itt képzetlen játékosok vannak, csak éppen a németek ebben előrébb járnak valamivel. Azonban biztos vagyok benne, hogy ahogy a többi területen is, így ebben is utol fogja érni az MLS az európai topbajnokságokat rövid időn belül.

Stieberre elsősorban a bal oldalon számít majd edzője, de a támadósor más posztjain is felbukkanhat majd.

– Természetesen beszéltünk erről a vezetőedzővel. Mondtam, hogy mindkét szélen, de akár középen is számíthat rám. Kezdetben a bal oldalon kapok majd lehetőséget, aztán majd meglátjuk, mit hoz a jövő. Mindenesetre a legfontosabb, hogy a lehető legtöbb játéklehetőséget tudjam kiharcolni, ami azért is lényeges, hogy minél jobb formában legyek, és így a válogatottnak is minél nagyobb hasznára lehessek, ha meghívót kapok.

Olvasói sztorik