Légiósok

MLS: új főnökei máris dicsérik Németh Krisztiánt

Sokoldalúságát és eddigi sikereit méltatta a New England Revolution vezérigazgatója és edzője.

A szerda éjszakai átigazolási határidő előtt szerezte meg Németh Krisztiánt a New England Revolution a Columbus Crew SC-vel együtt. Ahogyan a klub honlapjának beszámolója fogalmaz, a 11. órában zárult a tranzakció, de heteket dolgoztak rajta.

Michael Burns vezérigazgató elmondta, a Revs és a Crew közötti tárgyalások körülbelül négy-hat héttel ezelőtt kezdődtek, de mindez csak spekuláció volt, amíg a magyar játékosnak élő szerződése volt a katari al-Garafa SC-vel.

Németh szerda este írta alá új MLS-szerződését, és a beszámolóból kiderül, hogy egyrészt több klub is csábította, másrészt hivatalosan a Crew igazolta le, majd kölcsönadta New Englandbe.

A 28 éves csatár tavalyelőtt 28 mérkőzésen tíz gólt szerzett és hat gólpasszt adott az észak-amerikai profiligában. Korábbi sikereinek köszönhetően ő volt a Revs elsődleges célpontja, hiszen azonnal bevethető játékost kerestek, aki segít nekik megszüntetni azt a hatpontos lemaradást, ami jelenleg elválasztja őket a Keleti-főcsoport rájátszásától.

Németh Krisztián a közelmúltban mindenhol sikeres volt Fotó: Europress/AFP

„Szerettünk volna egy újabb támadójátékost igazolni, és az a tény, hogy ő nem csak játszott ebben a bajnokságban, de sikeres is volt itt, illetve külföldön, nagyon fontos szerepet játszott a szerződtetésében” ‒ mondta Burns.

A klubvezető hozzátette, arra számítanak, hogy legkésőbb a jövő hét elején lezárul minden papírmunka, Németh csatlakozhat a csapathoz és megkezdheti a közös edzéseket.

Jay Heaps vezetőedző úgy látja, hogy honfitársunk több pozícióba is képes jól játszani, az eddigi sikerei mellett ez is döntő fontosságú volt, amikor kiszemelték.

Juan Agudelo, Teal Bunbury, Diego Fagundez, Kei Kamara, Lee Nguyen és Kelyn Rowe után Németh Krisztián a csapat hetedik támadójátékosa. Burns az érkezése tovább növeli a versenyt a pályára kerülésért, ami a klubvezetés és a szakmai stáb számára kellemes probléma.

„Az edzéseken is azt szeretnénk látni, hogy játékosok le akarják győzni egymást” – tette hozzá az edző.

Együttesének még 12 meccse van hátra az alapszakaszból, a teljes szezonból pedig jó esetben húsz, de ahhoz be kellene jutniuk a rájátszásba.

Olvasói sztorik