Légiósok

Gálázva jutottak tovább Gyurcsóék a Lengyel Kupában

Vécsei Bálint csapata is nyert a svájci bajnokságban.

Kapcsolódó cikkek

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légióskörkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük.

A Lengyel Kupában a Gyurcsó Ádámmal a kezdőcsapatban felálló Pogon Szczecin könnyedén, 3-0-ra verte a Lech Poznant, ezzel továbbjutott a legjobb 16 közé.

Ugyanitt a nyáron érkező Egerszegi Tamás csapata, a másodosztályú Legnica 1-0-s vezetésről, a 86. és a 95. percben kapott góllal 2-1-re kikapott, ezzel búcsúzott. Egerszegi a 94. percben sárgát kapott.

A svájci élvonalban a Lugano 3-2-re nyert a Lausanne vendégeként, a győztes csapatba Vécsei Bálint a 62. percben szállt be csereként.

A magyar válogatott támadó, Feczesin Róbert együttese, a Csonnam Dragons hazai pályán 3-1-re kikapott a másodosztályú Busantól a Dél-koreai Kupa negyeddöntőjében, így ki is esett. Feczesin nem szerepelt a csapat keretében.

A kínai élvonalban Guzmics Richárd együttese, a Jenpien Funde hazai pályán 3-1-re verte a Tianjin Tedát. A magyar válogatott védő először volt győztes csapat tagja a súlyos fejsérülése óta, ráadásul végig a pályán lehetett. Az ellenfélnél játszott az exújpesti Mbaye Diagne is.

Guzmics Richárd Fotó: Europress

Huszti Szabolcs együttese is nyert a kínai Szuperligában: a Csangcsun Jataj idegenben verte 2-0-ra Henan Jiane FC-t. Huszti sérülés miatt nem játszhatott.

A Szlovák Kupa második fordulójában a most becsatlakozó FC DAC 1904 3-1-re nyert, ezzel továbbjutott a Slovan Ivanka vendégeként. A magyarok közül sem Vida Kristopher, sem
Mervó Bence nem volt a keretben.

Olvasói sztorik