Légiósok

Légióskörkép: Futács kapufát lőtt, majd megsérült – VIDEÓ

Megyeri és Pintér végig a pályán tartózkodott, Kovácsék csúnyán kikaptak.

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légióskörkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Futács Márkó a szünetben lépett pályára a Hajduk Splitben, amely a Dinamo Zagreb otthonában szerepelt a horvát élvonalban. A magyar támadó a szünetben állt be, kapufát lőtt, majd sérülés miatt a 72. percben lejött a pályáról. A Hajduk 3-1-es vereséget szenvedett.

https://www.youtube.com/watch?v=HvpSC1QiSkQ

A dél-koreai élvonalban magyar idő szerint vasárnap kora délután a Jeonman Dragons Feczesin Róbert nélkül játszott 1-1-es döntetlent a Pohang otthonában.

Ausztriában bécsi rangadóra került sor: a Rapid Wien odahaza házigazdaként látta vendégül az Austria Wien játékosait. A zöld-fehéreknél nem volt keretben Szántó Tamás, aki sérvműtéte miatt került néhány hétre partvonalon kívülre. A magyar játékos a helyszínen tekintette meg, ahogy társai 2-0-s előnyről ikszelnek a nagy riválissal.

A 90. percben a játékvezető szurkolói rendbontás miatt félbeszakította a mérkőzést, majd pár perc szünet után folytatódhatott a találkozó, amely végül 2-2-es eredménnyel zárult.

Kalmár Zsolt nem volt keretben, ám a Bröndby nélküle is legyőzte a nagy városi rivális FC Köbenhavn együttesét a dán derbin.

Végigjátszotta a Vorszkla elleni bajnokit a Dinamo Kijev balhátvédje, Kádár Tamás, az ukrán pontvadászatban 0-0-ra végeztek a felek.

A dán élvonalban vesztes csapat tagja volt Korcsmár Zsolt, a Midtjylland a Helsingor otthonában szenvedett 2-1-es vereséget. A magyar védő végig a pályán volt. A német másodosztályban sem örülhettek pontnak honfitársainak: a Fürth hazai pályán szenvedett 2-1-es vereséget a Bielefeldtől, Megyeri és Pintér is végig a pályán volt.

Korcsmárék pont nélkül maradtak a dán bajnoki fordulóban Fotó: Getty Images

Kovács Péter is a részese volt az Arendal nagy vereségének, a magyar támadó csapata 5-0-ra kikapott a Bodo/Glimt otthonában. Kovács végig a pályán tartózkodott.

Vida Kristophert a 65. percben cserélte le Marco Rossi, míg Mervó Bence és Kocsis Gergő ezúttal nem került keretbe a DAC hazai találkozóján, ami 1-1-re végződött a Ruzomberok ellen a szlovák bajnokság harmadik körében.

Varga Barnabást sem nevezte edzője a Sturm Graz elleni hazai meccsre az osztrák élvonalban, a Mattersburg 3-2-re kikapott.

Lang Ádám a kispadról nézte végig, ahogy csapata 3-0-ra vereséget szenved az Olympique Marseille otthonában a francia élvonal első körében.

Balogh Norbert a keretben sem volt a Palermo Virtus Francavilla elleni meccsén. Az Olasz Kupában 5-0-ra nyertek végül a szicíliaiak.

Olvasói sztorik