Légiósok

Válogatott akar lenni az Oviedo magyar középpályása

Görög, orosz, szlovák és magyar ajánlatai is voltak, mégis Spanyolországban kötött ki.

A Budapest Honvéd csapatától távozó Hidi Patrik úgy fogalmazott, nagy lépés a pályafutásában, hogy a spanyol másodosztályú Real Oviedóban futballozhat.

– Rendkívül fontos lépés ez az életemben, mert először játszom külföldön. Itt jobb a futball, a spanyoloknak van a legerősebb bajnokságuk a világon. Ez is arra ösztönöz, hogy fejlődjek és még jobb legyek – nyilatkozta a klub honlapjának a középpályás, akit szerda délután mutattak be a spanyol együttesnél.

Ezt olvastad már?
Könnyfakasztó: így köszönt el Messi Neymartól – VIDEÓ

Hidi tíz év után a bajnokcsapat kapitányaként távozott Kispestről, kedden átesett a kötelező orvosi vizsgálaton, és kétéves szerződést írt alá. A szerdai ünnepélyes eseményen reményét fejezte ki, hogy az elkövetkező időszak hozzásegíti a válogatottsághoz. A stílusáról elmondta, hogy technikás játékosnak tartja magát, aki jól lő és pontos, hosszú indításokkal segíti a támadásokat.

Fotó: realoviedo.es

– Még csak egy edzésen vagyok túl, de megismertem a csapattársaimat, akik nagyon barátságosak, vendégszeretők és nagyon jó emberek – vélekedett a 26 éves labdarúgó.

Az intézményi kapcsolatokért felelős klubvezető, César Martín kiemelte, hogy Hidi Patrik támadó szellemű játékos, akinek nagyon jó a labdakezelése és remekül helyezkedik.

– Nagyon örülünk az érkezésének, erősítést jelent számunkra. Nagyra értékeljük a lelkesedését és mi is azt szeretnénk, hogy további fejlődésével hozzájáruljon csapatunk sikeréhez –magyarázta. A játékos menedzsere, Filipovics Vladan kedden közölte, hogy az elmúlt hónapok során több országból érdeklődtek Hidi iránt, akinek görög, orosz, szlovák és magyar ajánlatai is voltak.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik