Légiósok

Kecskés a magyar és az osztrák élvonal helyett választotta Lengyelországot

A legutóbb Újpesten szereplő védő már be is mutatkozott a Termalica Nieciecza csapatában.

Bemutatkozott új csapatában, a lengyel élvonalban szereplő Termalica Niecieczában Kecskés Ákos, akit az olasz Atalantától vettek kölcsön egy hete. Az elmúlt két szezont Újpesten töltő 21 éves védő végigjátszotta a Wisla Kraków ellen a hajrában 1-0-ra elbukott 2. fordulós bajnokit. Kecskés a Délmagyarországnak nyilatkozott a klubváltásáról.

– Több lehetőségem volt a nyáron, a magyar élvonal mellett az osztrák és a lengyel első osztályból is kerestek. Június közepén játszottam az utolsó meccsemet a korosztályos válogatottal, utána kivártam egy kicsit a csapatváltás terén, szerettem volna meghozni a legjobb döntést a karrierem szempontjából. Hiszem, hogy sikerült – fogalmazott.

És hogy miért a Termalica Niecieczát választotta?

– Két szezont játszottam otthon, ami után külföldre vágytam, a magyarnál erősebb bajnokságban akartam szerepelni. A lengyel ilyen, ez nem kérdés. A Termalica legutóbb a hetedik helyen végzett az alapszakaszban, ez jó ajánlólevél, emellett ismerem a stadiont, júniusban játszottunk ott a válogatottal. A csapat edzője, Mariusz Rumak végig éreztette velem, hogy szeretne megszerezni. Nyert már bajnokságot a Lech Poznannal, ahol Lovrencsics Gergő a játékosa volt, azaz dolgozott együtt magyarokkal, és jó véleménnyel van a futballunkról.

Olvasói sztorik