Légiósok

Dárdai Pál és Király Gábor is bekerülhet az évszázad Herthájába

Szavazást indított egy berlini lap a klub alapításának 125. évfordulója alkalmából.

1892. július 25-én alapították meg hivatalosan a Hertha BSC együttesét, a berlini klub tehát napokon belül 125 éves lesz. Egy helyi lap, a BZ-Berlin pedig azzal ünnepel, hogy olvasói szavazással megpróbálja összerakni az elmúlt évszázad csapatát. Természetesen lehet voksolni a klub mostani vezetőedzőjére és meccsrekordére, Dárdai Pálra, illetve a korábbi kapus Király Gáborra is.

Ide kattintva lehet szavazni a két magyar klubikonra!

A berlini lap négy kategóriába válogatta szét a jelölteket, kapusok, védőjátékosok, támadójátékosok és edzők szavazhatók be a évszázad-válogatottba. Az 1997-2004 között 198 meccset játszó, jelenleg a Haladásban védő Király Gábornak négy ellenfele van, Christian Fiedler, Paul Gelhaar, Volkmar Gross és Norbert Nigbur.

A védekező középályásként futballozó Dárdai értelemszerűen a védőjátékosok között jelölt, a 286 bajnokit játszó magyar mellett még 19 korábbi Hertha-játékosra, így akár Niko Kovacra és Otto Rehhagelre is lehet szavazni. A 20 támadó között van többek között a jelenlegi sportigazgató, Michael Preetz, Marcelinho és Axel Kruse – írja az index.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik