Légiósok

Ismét nyertek Dárdaiék, Nagy Ádám gólt lőtt a Bolognában – VIDEÓ

Az ifjabbik Dárdai 45 percet töltött a pályán. Kecskés és Balogh N. nem volt keretben.

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légióskörkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük.

A horvát élvonal első fordulójában az EL-ben vitézkedő Hajduk Split pihentette Futács Márkót, csapata pedig a magyar csatár nélkül is nyerni tudott (3-1) a Lok. Zagreb otthonában. Futács a kispadon foglalt helyet.

A dán élvonal első fordulójában „magyaros” rangadóra került sor: a Bröndby hazai pályán fogadta a Ferencváros kupa-ellenfelét, a Midtjyllandot. A vendégeknél Korcsmár Zsolt kezdőként 73 percet töltött a pályán, míg a túloldalán Kalmár Zsolt a 79. percben állt be. A Bröndby sima, 4-0-s sikert aratott.

A Bologna FC vasárnap 17-0-s győzelmet aratott a San-Marinó-i Virtus csapata ellen. Nagy Ádám kezdő volt, tizenhat méterről gólt is talált, valamint kiosztott egy gólpasszt is. Honfitársunk a 42. percben volt eredményes, a szünetben Donsah váltotta.

A lengyel élvonal első játéknapján, vasárnap a Bruk-Bet Termalica Nieciecza hazai pályán 1-0-s vereséget szenvedett Jagielloniától. A hazaiaknál a frissen igazolt Kecskés Ákos nem volt keretben. A Palermo felkészülési mérkőzésen verte 13-2-re a FC Bad Kleinkirchheim játékosait, Balogh Norbert azonban nem volt keretben.

Az Osztrák Kupában a legjobb 32 közé jutás volt a tét vasárnap délután, a Rapid Wien pedig 2-0-s sikert ért el a Schwaz vendégeként és jutott tovább. Szántó Tamás a kezdőcsapat tagja volt, szünetben cserélte le mestere.

Újabb felkészülési mérkőzést várt vasárnap Dárdai Pál Hertha BSC-jére, a berliniek az FC Carl Zeiss Jena (német 3. liga) vendégeként léptek pályára. A szünetben a magyar szakember csapata már két góllal vezetett, majd fordulás után sort cserélt a mester, és az ifjabbik Dárdai is lehetőséget kapott. Az eredmény már nem változott, a Hertha Leckie és Esswein góljaival verte riválisát.

A Csangcsun Jataj a Kuangcsou R&F csapatát fogadta a kínai élvonal 17. fordulójának vasárnapi játéknapján. A vendégek szereztek vezetést, majd a szünet után a hazaiak egyenlítettek, sőt a 71. percben büntetőhöz jutottak, ám Huszti Szabolcs hibázott.

Szerencséjére egyik csapattársa kisvártatva akcióból eredményes volt, és bár az ellenfél egyenlített, a nigériai csatár, Odion Ighalo második találata 3-2-es győzelmet jelentett az immár hat forduló óta veretlen Csangcsunnak, amelyben a magyar légiós végig a pályán volt.

Huszti hibázott

Olvasói sztorik