Légiósok

Filipovics: Luxus, hogy a válogatottban nincs helye Nikolicsnak

Rosszul esik ez a helyzet a csatárnak.

Nemanja Nikolics bombaformában van az MLS-ben, a napokban az év újoncának választották, és vezeti a góllövőlistát, a magyar válogatottban viszont 2016 októbere óta nem lépett pályára. Filipovics Vladan, FIFA-licences menedzser, az F-Group ügynökség tulajdonosa a Sport TV Mai helyzet című műsorában elmondta, luxus, hogy nincs a játékosnak helye a válogatottban, a kapitány pedig még nem nézte meg élőben Amerikában a csatárt.

Vezeti az MLS góllövőlistáját, az ESPN pedig az év újoncának választotta Nemanja Nikolicsot, a Chicago Fire játékosát. Jó formában játszik a csatár. Menedzsere, Vladan Filipovics is elismerően szólt róla.

– Olyan típusú csatár, aki kiválóan indul, annyira jól érzi a területet és összjátékot, hogy bármilyen legyen a játékstílus, ő tud gólokat rúgni.

A magyar válogatottban azonban 2016 októberében szerepelt utoljára.

– Luxus, hogy egy magyar válogatottban nincs helye, és nem kezdőként játszik – fogalmazott Filipovics a Sport TV Mai helyzet című műsorában, és cáfolta, hogy mostanában azért nem játszik a csatár a válogatottban, mert konfliktus lenne közötte és a kapitány között. – Én nem tudok róla, hogy lenne bármilyen konfliktus. Inkább azzal magyarázza a szövetségi kapitány, hogy úgy látja, Nikónak nincs helye a csapatban. Szerintem neki kell magyarázni, hogy miért nem játszik Nikolics vagy Futács Márkó. Van két játékos, aki vezeti a góllövőlistát, az egyik Amerikában, a másik Horvátországban, és egyik sincs a keretben. De hozzáteszem, a szövetségi kapitány felelőssége minden, de ez nemzeti válogatott, ott a legjobb formában játszó játékosnak játszani kell, és Nikolics már évek óta ezt mutatja. Volt rá példa persze, Dárdai Pálnál sem kezdőként játszott, de azt mondom, ez az egyetlen oka, mert ha jól tudom, Bernd Storck csak egyszer látta élőben Nikolicsot játszani. Én úgy tudom, egyszer volt Lengyelországban, Amerikában még biztosan nem volt. Azt nem tudom, miért.

– Ezek a játékosok, akik a válogatott környékén vannak, vagy ilyen teljesítményt nyújtanak, de tudom, száz százalék, hogy Lengyelországban egyszer volt megnézni, Amerikában még nem volt, és ez nehéz. Visszatérve Futács Márkóra, őt egyszer sem nézte meg élőben, nehéz utána eldönteni, hogy most valaki jó vagy nem jó – nyilatkozta a menedzser.

Filipovics úgy véli, Nemanja Nikolicsnak rosszul esik ez a helyzet:

– Egy játékos, aki a saját klubjában mindent megtesz, és nem megbántva a Magyarországon játszó játékosokat, mert tőlük is kell a jó teljesítmény minden meccsen, de tudjuk, hogy az amerikai, a horvát és sok bajnokság sajnos nagyobb szinten van, mint a magyar. Erről szerintem a szövetségi kapitány is nyilatkozott. Nagyon bántja, hogy mindent megtesz, rugdossa a gólokat, kapja az elismeréseket. Lengyelországban egy évet játszott, és a bajnokság végén a díjátadón öt vagy hat díjat nyert, és ezek után nem válogatott, és nem bántva mondom, de nem a német, a francia vagy az olasz válogatottban nem játszik, hanem a magyar válogatottban, ami nincs az első húszban.

Arról is beszélt, hogy az andorrai vereség és Nikolics teljesítménye miatt most óriási a nyomás a kapitányon.

– Az sem jó, ha valaki a nyomás miatt hazahívja a játékost, inkább az kell, hogy legyen, hogy van egy ilyen játékosom, és próbálom úgy összeállítani a csapatomat, és olyan taktikát választani, hogy kihasználhassam.

Olvasói sztorik