Légiósok

Csak egy magyar a Rapid felkészülési keretében; a Celtic-kel is játszanak

Szántó ott lesz a bécsiekkel, Szalai és Rátkai nem.

Bár az előző nyári felkészülési időszakban a felnőttekkel készülhetett, ezúttal nincs ott a Rapid Wien 30 fős keretében az U19-es magyar válogatott után már az U21-eseknél is bemutatkozó Szalai Attila.

A középhátvéd mellett a szintén a Rapid második csapatában játszó kapus, Rátkai Zsolt sem került fel, de természetesen a felnőttekkel lesz a már Európa Liga-tapasztalattal is bíró Szántó Tamás, aki 2016-17-ben 29 bajnoki mellett 5 kupameccsen és 4 EL-meccsen is pályára lépett.

A Sportreport.biz információi szerint a bécsiek ezúttal sem hagyják el az országot felkészülésük során (2006 óta mindig Ausztriában edzőtáboroztak), a felső-ausztriai Windischgarstenbe utaznak.

Ami az edzőmeccseket illeti, a helyi Strudengau és a ciprusi Apollon Limasszol mellett a Rapid a Celtic Glasgow-val is megütközik.

A Rapid Wien 30 fős kerete:
Kapusok: Tobias Knoflach, Richard Strebinger, Paul Gartler;
Védők: Christoph Schösswendter, Thomas Schrammel, Boli Bolingoli, Mario Sonnleitner, Max Wöber, Christopher Dibon, Max Hofmann, Mario Pavelic, Stephanauer, Manuel Thurnwald;
Középpályások: Steffen Hofmann, Stefan Schwab, Philipp Schobesberger, Louis Schaub, Philipp Malicsek, Szántó Tamás, Thomas Murg, Arnor Traustason, Ivan Mocinic, Andi Kuen, Eren Keles, Dejan Ljubicic;
Csatárok: Joelinton, Giorgi Kvilitaia, Matej Jelic, Alex Sobczyk, Philipp Prosenik
Olvasói sztorik