Légiósok

Kocsis Gergő: Kutyakötelességem beverekedni magam a csapatba

A DAC légiósa nem tudja elképzelni, hogy a fiatalokon csattanjon az ostor a magyar válogatottnál.

Felépült sérüléséből és újra a semmiből lett magyar válogatott kerettag Kocsis Gergő, a DAC Dunaszerdahely magyar légiósa. A 23 esztendős középpályás mindössze három bajnokin játszott a 2016-17-es idényben – az elmúlt három évben az NB III-at leszámítva pedig összesen hétszer -, de ez nem akadályozta meg Bernd Storckot abban, hogy a térdproblémáiból kilábalni látszó játékost az Európa-bajnokság előtti összetartásokhoz hasonlóan ismét behívja. A korábbi Puskás Akadémia-labdarúgó debütálása még várat magára, most pedig a DigiSport Reggeli Start című műsorában Szombathy Pál műsorvezető beszélgetett vele, ennek a kivonatát olvashatják alább.

– Több Honvéd-játékossal is kapcsolatban állok és elmondták, hogy Marco Rossitól [a DAC új edzőjétől – a szerk.] mind emberileg, mind szakmailag rengeteget lehet tanulni és rengeteget követel. Egyébként meglepett László Csaba leváltása, de nincs időnk ezen gondolkozni – kezdte Kocsis.

– A sérülésemet úgy gondolom, teljesen le tudtam vetkőzni, de eddig szerintem bennem volt. Tudat alatt nem úgy mentem bele a párharcokba, talán kicsit visszább húztam a lábam, de ez már a múlté – mondta az előző nyári felkészülés során keresztszalag-szakadást szenvedő játékos.

– A sérülésem ellenére érdeklődtek irántam, de ezen a három mérkőzésen, amit játszottam, még nem tudtam bizonyítani. Most kutya kötelességem beverekednem magam a csapatba, hogy lássák, jó döntés volt szerződtetni – fogalmazott, hozzátéve: a felcsúti visszatérésre még nem gondolt, de Pintér Attila személye imponáló számára.

– Egy kissé meglepett Bernd Storck behívója, hiszen kevés mérkőzésen játszottam előtte, de úgy gondolom, a sérülésem előtt remek teljesítményt nyújtottam az összetartásokon. Talán ez volt az oka, hogy ismét kíváncsi volt rá, mire vagyok képes. Az Andorra elleni mérkőzést természetesen nem így terveztük, nem ezt várták el, de így alakult. Ezzel együtt nem tudom elképzelni, hogy a fiatalokon csattanjon az ostor – nyilatkozta a DigiSportnak a 23 éves játékos.

Olvasói sztorik