Légiósok

Rendkívüli dicséret: „Nikolics nagyobb fogás, mint Schweinsteiger”

Itáliában a magyar csatárról áradoznak.

„Két világ bombázója” címmel jelent meg egy írás az olasz Calciomercatón. A lap nem mást, mint a magyar válogatott gólvágóját, Nikolics Nemanját emeli ki, aki a Legia Warszawa után a Chicago Fire csapatában is remekel.

A cikk szerzője, Maurizio Russo kiemeli, hogy a Chicago Fire nagy fogást csinált azzal, hogy szerződtette a Manchester United világbajnok középpályását, Bastian Schweinsteigert, de úgy véli, még nála is nagyobb fogás volt Nikolics.

– Ahhoz, hogy igazán nagyot szóljon a Fire idei játéka és hogy jöjjenek a gólok is, egy másik európai játékos kellett, a magyar Nikolics Nemanja. 16 meccsen szerzett 13 találatával ő jelenleg az MLS góllövőlistájának éllovasa, majd’ minden meccsen meghatározó embere csapatának. A Seattle Sounders, a Colorado Rapids, Dallas, az Atlanta United és a New England Revolution ellen is betalált, csak a DC United és az Orlando City ellen maradt gólképtelen. Nikolics a múlt télen határozott úgy, hogy elhagyja az öreg kontinenst és Amerikában próbál szerencsét, azok után, hogy a Videotonban és a Legia Warszawában is szórta a gólokat, de még a BL-ben is betalált a Dortmund hálójába – írja Russo, aki megjegyzi, hogy 2013 januárjában a Siena érdeklődést mutatott a magyar klasszis iránt, ám végül a nigériai Innocent Emegharát választotta, aki nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.

Olvasói sztorik