Légiósok

Szalai Ádám tökéletes választás lenne

A magyar válogatott csatárról azt írják, egy ragadozó a pályán.

A német Rhein Neckar Zeitung jelentése szerint a Premier League-ben újonc Huddersfield Town érdeklődik a Hoffenheim magyar válogatott csatára, Szalai Ádám iránt. Athe4thofficial.netszombaton hosszú cikket közölt a témában, és úgy fogalmazott, honfitársunk tökéletes választás lenne a német-amerikai vezetőedző, David Wagner részéről.

A 45 éves edző nagyon sokat tud a Bundesligáról, tavaly nyáron is számos játékost igazolt onnan, akik nagyszerűen beváltak. Szalai érkezése áldás lehet a klub számára, hiszen a csatárt teljesen leírták, de Julian Nagelsmann edző kezei alatt a Hoffenheim támadószekciójának nagyon fontos részévé vált. Immár újra szupersztárnak tekinthető, és a statisztikai mutatói sem okoznak csalódást.

Mindössze 722 percet játszott az elmúlt szezonban, mégis nyolc gólt szerzett, ami 96 perces átlagot jelent. Ez jobb, mint Anthony Modeste, Timo Werner és Vedad Ibisevic teljesítménye.

Honfitársunk egy ragadozó a pályán, aki a támadózónában jól helyezkedik, a párharcokban is erős, mivel a fejpárbajainak 48 százalékát megnyerte. Bár a passzpontossága csupán 69 százalékos, a játékstílusát ismerve ezért nem hibáztathatjuk – írja a blog szerzője.

Szalai csak egy példa Nagelsmann óriási tehetségére, aki teljesen új életre keltette a magyar csatárt. A Bajnokok Ligájára való felkészülés során azonban a fiatal edző több támadóval is erősíthet, ami csökkenti Szalai lehetőségeit a következő szezonra. A Premier League-ből érkező ajánlat ezért is lehet rendkívül kecsegtető számára.

Ami a Huddersfieldet illeti, Szalai jelenléte és tapasztalata igazi erősítést jelenthetne egy teljesen új kihívás közepette, a Premier League következő idényében.

Olvasói sztorik