Légiósok

Szóban már megegyezett a svájci klubbal a Bologna magyarja

A Luganóban maradhat Vécsei Bálint.

Megdöbbentően jó szezont zárt a svájci bajnokságban végül bronzérmet szerző FC Lugano. A dobogóra előzetesen sem a sajtó, sem a szakemberek, de még maga a keret sem számított. A sikernek magyar letéteményese is volt Vécsei Bálint személyében, aki 19 bajnokin lépett pályára a 2016–2017-es idényben.

– Egyáltalán nem számítottunk ilyen eredményre. Még a félszezon környékén sem került szóba a dobogó, legfeljebb az Európa Liga-helyek. Titkon abban bíztunk, hogy az első ötben leszünk. A harmadik hely viszont most egyenesen EL-csoportkört ér – kezdte Vécsei, aki a Rangadó.hu-nak azt is elárulta, mi a legszebb emléke az idényből.

– Az egész szezon! Sok jó csapat ellen játszottunk és mindenkivel kitűnő kapcsolatot ápoltam. Nagyon tetszett az idény, a harmadik hely egy ilyen kiscsapattal – ha szabad így fogalmazni – hihetetlen.

Vécsei egyébként nem állandó jelleggel játszik Luganóban, hiszen anyaklubja az olasz élvonalbeli Bologna, amely kölcsönadta őt Svájcba. Ez a szerződés hamarosan lejár, azaz a középpályásnak vissza kellene térnie Olaszországba.

– Még nem írtam alá az újabb kölcsönszerződésem a Luganónál, de már megbeszéltem velük és a Bolognával is, hogy a következő szezont is itt töltöm. A svájciak már a szezon vége előtt két-három hónappal jelezték, hogy nagyon szeretnék, ha maradnék, én pedig élvezek itt lenni, és a fejlődésem szempontjából is előnyös, hiszen az Európa Liga csoportkörében léphetek pályára. Nem volt kérdés, hogy maradok – fogalmazott a 24 éves játékos.

– Ami a játékidőmet illeti, a tavaszi szezon nehezen indult, hiszen két sérülésem is volt, de azt követően már többet játszottam és maximálisan elégedett lehettem a perceimmel – tette hozzá.

És hogy mi lesz a bolognai szerződéssel?

– A menedzserem rákérdezett náluk, azt mondták, hogy a felkészülést végigcsinálhattam volna velük, aztán meglátták volna, hogy mi a helyzet. Én azonban egyértelműen biztosabbnak véltem, ha maradok Svájcban. Számítanak rám és folyamatos játéklehetőséghez jutok. Az olasz kontraktusomból még két év van, azaz ha elégedettek, jövő ilyenkor eldönthetik, hogy számolnak-e velem – zárta szavait az egykori Honvéd-játékos.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik