Légiósok

Jövő nyáron újabb szintet lépne Nagy Dominik

Nyugat-európai középcsapatról álmodozik.

Nagy Dominik, a Legia Warszawa középpályása az Andorra elleni fiaskó után nyilatkozott a bama.hu-nak.

– A mai napig nem értjük, nem tudjuk, mi történt. A góljuk előtti támadást úgy vitték végig hárman a mi hat játékosunkkal szemben, hogy abszolút látszott, nem ügyetlenek ők, nem véletlenül játszanak néhányan a spanyol harmadosztályban. De erre nem lehet fogni a vereséget, miként arra sem, hogy tényleg borzasztó volt a pálya, nem lehetett rajta folyamatosan, gyorsan futballozni, előbb mindig le kellett kezelni a labdát, csak utána lehetett megjátszani. Mindezek ellenére egész egyszerűen nem lett volna szabad kikapnunk! S való igaz, ahogy a többieknek, nekem sem ment jól. Ugyanúgy belehibáztam, ahogy a csapattársaim. Sajnos én sem azt nyújtottam, amit tudok.

Nagy Dominik klubszinten sikeres szezont zárt. A kezdeti nehézségek után alapemberré vált, s bajnoki címet ünnepelhetett.

– Az első két-három hónap nehéz volt. Nem játszottam, a keretben sem voltam. Nem értettem, miért. Rendesen edzettem, megpróbáltam magamból mindent kiadni, és mégsem. Ugyanakkor nem voltam csalódott, úgy éreztem, ez a helyzet megerősít engem. Persze az is segített, hogy a vezetőedző, Jacek Magiera és a szakmai vezetők is beszélgettek velem többször is, s megnyugtattak, nincs semmi gond, tudják, milyen játékos vagyok, tisztában vannak vele, hogy segíteni fogok a csapatnak, csak legyek türelemmel. Értsem meg, most jöttem csak, fiatal vagyok. Dolgozzam tovább, legyek kész. Eleinte csak be-berakogattak, az első meccsen talán tíz percet kaptam, aztán húszat, majd fél órát. Örültem neki, mert éreztem, hogy egyre jobban bíznak bennem, bátran betesznek. Aztán az egyik játékos kisárgázta magát, s én kaptam lehetőséget kezdőként: rögtön lőttem is egy gólt a Cracóviának. Utána már nem hagytak ki a kezdőcsapatból, s az utolsó előtti fordulóban a Korona Kielce elleni meccset az én találatommal nyertük meg – ez a győzelem nagyon kellett a bajnoki címhez.

Nagy elmondta, hogy nagyon komoly ajánlata volt itthonról, de eszébe sem jut visszajönni, a pénz nem adná meg azt a megbecsülést, szeretetet, amit megkap a Legiánál. Hozzátette: ha a következő szezonban is így mennek a dolgok, s lesz még a lábaiban mintegy harmincöt lengyel bajnoki, valamint Bajnokok Ligája-meccsek, akkor jövő nyáron szeretne továbblépni.

– Az öt topbajnokság egyikébe szeretnék igazolni. Mondjuk, jó lenne az olasz, a spanyol vagy a német élvonalban szereplő középcsapathoz kerülni. Tisztában vagyok vele, hogy egy sztáregyüttesbe nem férnék be, de egy olyan csapatba, ahol vannak vagy megfordultak magyarok, én is el tudok jutni.

Indiában 1,4 milliárd ember él, mégis mindössze százötvenezer igazolt labdarúgó van az országban. Nem csoda, hogy eddig csak egyszer sikerült kijutniuk a világbajnokságra, de végül akkor is visszaléptek. India 2047-ben ünnepli függetlenségének 100. évfordulóját, erre többek között úgy készülnek, hogy az ország történelmének legnagyobb volumenű futballfejlesztését hajtják végre.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!