Légiósok

Balogh Norbert maradna, és vissza akar jutni a Palermóval a Serie A-ba

A 21 éves támadó úgy érzi, megfelelő helyen van a karrierje szempontjából.

Hiába a felnőtt válogatottban történő debütálás, nehéz hónapokon van túl a Palermo magyar támadója, Balogh Norbert. A 21 éves, 197 centi magas csatár 2016 januárjában igazolt Olaszországba, de első Serie A-s szezonja minden bizonnyal nem úgy sikerült, ahogy szerette volna: 16 mérkőzésen 528 percet játszott, gólt nem sikerült rúgnia, a Palermo pedig kiesett az élvonalból.

Korábban már jelentek meg olyan hírek, hogy a 2020-ig érvényes szerződése ellenére akár már a nyáron távozhat a szicíliai klubtól, ám a magyar csatár a Corriere dello Sportnak adott interjújában elárulta, maradni akar, és rögtön vissza szeretne jutni a Palermóval a Serie A-ba.

– Pozitív és negatív tapasztalatokat is szereztem, a csapatunknak nagyon nehéz szezonja volt, sajnálom a kiesést – mondta Balogh Norbert. – Azonban nem adom fel, jó érzéseim vannak a jövővel kapcsolatban. Az a célunk, hogy rögtön visszajussunk az élvonalba. Magabiztos vagyok azzal kapcsolatban, hogy egy év után újra a Serie A-ban szerepelünk majd.

– Kár, hogy nem sikerült gólt szereznem, de boldog vagyok, és úgy érzem, hogy jelenleg Palermo a megfelelő hely a karrierem szempontjából – tette hozzá a fiatal csatár.

Olvasói sztorik