Légiósok

Horváth szerint még időben távozott Magyarországról, hogy komoly futballista lehessen

Horváth Csanád nem tudja, miért nem számítanak rá az utánpótlás-válogatottnál.

Az U17-es futballválogatottból kikerült a nagy diadalok előtt, a portugál bajnoki negyedik Vitória Guimaraes U19-eseihez viszont bekerült első légiós évében a Honvédtól elszerződött belső védő, Horváth Csanád, aki évzárás után hazatért vakációra, vele értékelte a tanulságokat a Digi Sport, Reggeli Start műsorában Szombathy Pál.

– Jó évet zártam, rengeteget fejlődtem Portugáliában, mind mentálisan, mind fizikálisan, mind pedig taktikailag.

Mi lett volna, ha marad Kispesten?

– Tavaly nyáron még a Budapest Honvéddal kezdtem el a felkészülést, sőt, pályára is léphettem a Diósgyőr elleni felkészülési mérkőzésen. Nehéz megmondani, de talán lehetett volna esély arra, hogy pályára lépjek az NB I-es bajnokcsapat színeiben a mögöttünk hagyott szezonban. Ugyanakkor kikerültem külföldre, így nem tudom megmondani, mi lett volna, ha itthon maradok. Abban viszont biztos vagyok, ha nem kerültem volna ki ennyi idősen külföldre, akkor soha nem tudnám elérni azokat a célokat, amelyeket megfogalmaztam magamnak, nemzetközi szinten.

Célok a következő szezonra

– A második évre nézve reáli cél lehet, hogy a szezon második felében szeretnék bemutatkozni a felnőtt B-csapatban – ezt a célt megfogalmaztam magamnak.

Az elmaradt utánpótlás-válogatott meghívóról

– Nem tudom, mi az oka annak, hogy kikerültem a magyar utánpótlás válogatottból, de szerintem minden helyzet meg fog oldódni. Jelenleg az a célom, hogy minél előbb bekerülhessek a portugál elsőosztályba, ha ezt elérem, szerintem minden rendben lesz. Továbbra is az a legnagyobb célom, hogy bemutatkozhassak a felnőtt magyar A-válogatottban.

Olvasói sztorik