Légiósok

Dilaver: új kihívásokra volt szükségem, Magyarországon mindent megnyertem

A Lech Poznannál nyilatkozott a volt ferencvárosi.

Már napok, hetek óta biztos, hogy a Lech Poznan gárdáját erősíti majd 2017-18-as idényben Emir Dilaver, a Ferencváros egykori védője. A 26 éves játékos már meg is érkezett új klubjához, amelynek honlapja most hosszabb interjút közölt új szerzeményével.

– Tudom, hogy a stadionban mindig remek a hangulat. Amikor még ifista voltam az Austria Wiennél, az idősebb csapattársaim játszottak a Lech Poznannal az UEFA Kupában és utána meséltek róla, milyen fantasztikus, körülírhatatlan atmoszférát teremtettek a drukkerek. A Lech szurkolói fontos szempont voltak az átigazolásomnál – kezdte Dilaver.

– Legutóbb a Ferencvárosnál játszottam és új kihívásokra volt szükségem, mert ott a bajnokságot és a kupát is megnyertük. Úgy érzem, a lengyel liga megfelelő a fejlődésemhez – magyarázta tovább a bosnyák, hozzátéve: a lengyel Nalepa és a volt poznani Lovrencsics Gergő is rengeteget pozitív dolgot mesélt neki a városról és a klubról.

A Poznan újságíróinak is feltűnt, hogy a volt Lech-játékos Lovrencsics – aki eredetileg jobbszélső – a tavasszal leginkább éppen Dilaver eredeti pozíciójában, jobbhátvédként szerepelt.

– Igen, ez így volt, mert én több poszton is bevethető vagyok. A legutóbbi szezonban védekező középpályásként, majd középhátvédként is szerepeltem. Néha nem volt könnyű, de jó tapasztalat volt – fogalmazott Dilaver.

A teljes interjú lengyelül itt érhető el.

Olvasói sztorik