Légiósok

Nagy Dominik bajnok lett a Legiával

A varsóiaknak döntetlen is elég volt a címvédéshez. Vasárnapi légióskörép.

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légióskörkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük.

Sallói Dániel a 75. percben jutott szóhoz az észak-amerikai profi bajnokság (MLS) legutóbbi játéknapján. A Sporting Kansas City magyarja a Minnesota elleni mérkőzésén szállt be 2-0-s vezetésnél, és végül 3-0-ra nyertek – ezzel a sikerrel az SKC a Nyugati-főcsoport élére ugrott, 15. bajnokiján 25. pontját szerezte meg.

A norvég élvonal 12. fordulójában a Songdal vendége volt a Kovács Pétert is soraiban tudó Sandefjord. A hazaiak 3-2-re nyertek, a magyar játékos nem volt keretben.

A lengyel bajnokság záró fordulójában dőlt csak el, hogy Nagy Dominik csapata, a Legia Warszawa megvédi-e a bajnoki címét. Előzetesen biztos volt: a végső sikerért az ellen a Lechia Gdansk ellen kell pontot szerezniük, amelynek szintén volt még esélye az aranyra. A találkozó 0-0-s eredménnyel ért véget, a magyar szélső 84 percet töltött a pályán. A Legiának az egy pont is elég volt a bajnoki címvédéshez.

A szezon végére kipukkadt Gyurcsó Ádám csapata, a Pogon Szczecin a Korona Kielce ellen zárta idényét. A magyar játékos már a válogatottal van Telkiben, nélküle a hazaiak 3-0-s győzelemmel zárták az idényt.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik