Légiósok

Kiütéssel győztek Elekék

Szombati légióskörkép.

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légióskörkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük.

Koman Vladimirék (Adanaspor) egy jó ideig utoljára léptek pályára a török első osztályban, az élvonaltól búcsúzó csapat a Fenerbahcét látta vendégül. Az egykori válogatott középpályás a 6. percben megszerezte idei első találatát, de aztán 16 perc alatt fordított a jóval esélyesebb fővárosi klub és 3-1-re győzött. Az Adanaspor ezzel sereghajtóként pottyant ki az élvonalból.

Elek Ákosék folytatták a versenyfutást, a Kajrat Almati a sereghajtó Sahtyor Karagandi gárdáját fogadta a kazah bajnokságban 15 órától és nagyon simán győztek. Már 4-0-ra is vezettek, mielőtt ellenfelük a 94. percben szépített volna. A Kajrat továbbra is második, a magyar válogatott középpályás középhátvédként végigjátszotta a találkozót.

A Guzmics Richárddal felálló Jenpien Funde a Kuangcsou Evergrande ellen folytatta szereplését a kínai élvonal 12. fordulójában. A Luis Felipe Scolari vezette vendégek egészen a hajráig nem bírtak a magyar válogatott védő csapatával, ám a 73. percben Goulart megszerezte a vezetést jelentő találatot, majd nem sokkal a vége előtt végleg eldőlt a meccs – az első félidei gólváltás után 3-1-re nyert a Kuangcsou. Guzmics végig a pályán volt.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik