Légiósok

Nagy Dominikék aranycsatát vívnak

Légióskörkép: Guzmicsra nehéz feladat vár, Nikolics tovább szárnyalhat.

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légióskörkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Péntek – Európa Liga-csoportkör a tét Vécseiék számára

A Ferencvárossal is szóba hozott Kenneth Otigba csapata, a Kasimpasa a Genclerbirligi vendége lesz a török élvonal záró fordulójában. (16.00)

Az este folyamán pályára lép Litauszki Róbert együttesei is, a Cracovia amennyiben legalább egy pontot gyűjt a Piast Gliwice ellen, akkor elkerüli a kiesést a lengyel élvonalból. (20.30) Ugyanekkor lép pályára a Vécsei Bálinttal felálló Lugano, amely a Luzern elleni döntetlennel is EL-csoportkörösnek érezheti magát.

Szombat – Guzmics nehéz feladata

A sereghajtó Jenpien Funde a listavezető Kuangcsou együttesét fogadja a kínai élvonal 12. fordulójában. Guzmics Richárdnak nem kisebb névvel kell farkasszemet néznie, mint a brazil Paulinho. (9.30)

A délután során Elek Ákosék folytatják a versenyfutást, a Kajrat Almati a sereghajtó Sahtyor Karagandi gárdáját fogadja a kazah bajnokságban (15.00). Koman Vladimirék (Adanaspor) egy jó ideig utoljára lépnek pályára a török első osztályban, az élvonaltól búcsúzó csapata a Fenerbahcét látja vendégül (16.00).

Az este zárásaként a Sallói Dánielt is soraiban tudó Sporting Kansas a Minnesotával meccsel (23.00).

Vasárnap – Nagy Dominikék aranycsatája

Huszti Szabolcsék nyitják a vasárnap délelőttöt: a kiesés elől menekülő Csangcsun Jataj az újonc Beijing Renhe gárdáját fogadja. (9.30)

A norvég élvonal 12. fordulójában a Songdal vendége lesz a Kovács Pétert is soraiban tudó Sandefjord. (18.00). A lengyel bajnokság záró fordulójában eldől, hogy Nagy Dominik csapata, a Legia Warszawa megvédi-e a bajnoki címét. A végső sikerért azt a Lechia Gdanskot kellene legyőzniük, amelynek szintén van még esélye az aranyra. (18.30)

A szezon végére kipukkadt Gyurcsó Ádám csapata, a Pogon Szczecin a Korona Kielce ellen zárja idényét. (18.30)

Hétfő – Nikolics tovább ontaná a gólokat

A góllövőlistát 11 találattal vezető Nikolics Nemanja (Chicago Fire) az ellen az Orlando City ellen remekelhet, amely a brazil Kakát is soraiban tudja. (1.30)

A délután folyamán Bőle Lukácsék lesznek érdekeltek, a CSM Iasi a román élvonaltól búcsúzó Targu Mures otthonába látogat. (14.00)

Olvasói sztorik