Légiósok

László Csaba nem foglalkozik a Rossi-pletykákkal, tárgyal a DAC-cal a folytatásról

A tréner összességében elégedett a Dunaszerdahely szezonjával, de sajnálja, hogy az Európa Liga-selejtezős pozíció végül nem jött össze.

Tavaly októberben a kiesőhelyen vette át, majd a szezon végén a hetedik helyen zárta a szlovák bajnokságot az FC DAC 1904 Dunaszerdahely együttesével László Csaba. A korábban az MTK-nál, a Ferencvárosnál és a skót Hearts-nál is dolgozó 53 éves tréner a Rangadónak értékelte a nagy tradíciókkal bíró felvidéki csapat idényét.

– Szép volt az elmúlt nyolc hónap, de van bennem egy pici csalódottság, amiért végül nem értünk oda a negyedik helyre – kezdte László Csaba. – Ettől függetlenül büszke vagyok a csapatra, a játékosokra, és a klubra, mert egy nehéz helyzetből huszárosan kivágtuk magunkat. Sok szép mozzanat után a szezon végére megjött az étvágyunk, és reális célnak tűnt az Európa Liga-selejtezőben való indulás. A kezünkben is volt, de az utolsó három bajnoki sajnos nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna. A legfájdalmasabb pont számomra mégsem ez, hanem a kupából való kiesésünk. A papírforma szerint mi voltunk az esélyesebbek, de sajnos nem jött össze a továbbjutás. Ezek voltak talán a negatívumok, de elmondhatjuk, hogy egy olyan szezon van mögöttünk, amelyet nem lehet csak úgy félredobni.

– Egy új csapatot építettünk, amely az egyik legfiatalabb a szlovák bajnokságban – folytatta értékelését az erdélyi származású szakember. – Kialakítottunk egy új játékrendszert is, amelyben labda nélkül sokat mozgós, rövid passzos játékot próbáltunk játszani, amit a csapat gyorsan a magáévá tett. Neveltünk ki válogatott játékosokat, valamint Safrankót választották az év felfedezettjének a szlovák bajnokságban. Ezek a nyolc hónap munkájának a pozitív mozzanatai mind, és ki kell emelnem, hogy ez mindenkinek az érdeme, a tulajdonostól a takarítókig, és erre büszkék lehetnek. Ami a legfontosabb, hogy a szurkolók nélkül ez nem sikerült volna.

László Csaba tavaly októberben a szezon végéig szóló szerződést kötött a dunaszerdahelyi klubbal, és egyelőre kérdéses a jövője.

– Május harmincegyedikén lejár a szerződésem, és új kontraktust még nem írtam alá. A klubbal abban maradtunk, hogy tartjuk a kapcsolatot, most is itt vagyok Dunaszerdahelyen, és ha születik döntés, akkor azt a klub megfelelően fogja kommunikálni. Én elmondtam, hogy jól érzem magam itt, persze vannak dolgok, amiket meg kell beszélnünk, és meg is fogjuk, jelenleg is ebben a fázisban vagyunk. Az első számú tárgyalópartnerem a jövő szempontjából a DAC, és nem is tárgyaltam más klubbal, csakis a Dunaszerdahellyel.

Mint ismert, a magyar bajnok Budapest Honvéd távozó trénerét, Marco Rossit is szóba hozták a DAC kispadjával.

– Ehhez annyit tudok hozzáfűzni, hogy engem is nagyon sok csapattal összeboronáltak már, akár az utóbbi időben is. Logikus, hogy ilyenkor – amíg nincs aláírt szerződés – mindig felmerülnek különböző nevek. Ezzel nekem abszolút nincs is semmi gondom.

Olvasói sztorik