Légiósok

Beszédes számok: Nikolics a csatárstatisztikákban a komplett MLS-t veri

Hihetetlen rajtot vett a magyar támadó Amerikában.

Mint beszámoltunk róla, egy elhibázott büntető is belefért Nikolics Nemanjának a Dallas ellen. Csapata, a Chicago Fire így is folytatta győzelmi sorozatát, ráadásul a magyar támadó egy gólt így is jegyzett a 2-1-re megnyert találkozón. Az észak-amerikai profiliga (MLS) 13. játékhetét követően az MLSMultiplex portál a bajnokság statisztikái között szemezgetett, és magyar szemnek igen szép adatokat tett közzé.

Nikolics ugyanis tizenegy találattal vezeti a góllövőlistát, egyedüli játékosként érte el a tízes határt – a Houston játékosa, Erick Torres áll a második helyen kilenc góllal, míg David Villa, a New York klasszisa nyolcat jegyzett, csakúgy, mint Sapong (Philadelphia).

A magyar támadó holtversenyben a második legtöbb úgynevezett Game Winning Goalt jegyezte, szám szerint hármat – ezt a csak az orlandói Cyle Larin múlta eddig felül néggyel. A GWG, azaz a győztes gól az amerikai sportokban azt a találatot jelöli, amelyet követően már nem adja ki kezéből a vezetést az adott csapat.

Hogy honfitársunk mennyire aktív a támadásoknál, azt jól mutatja lövőkedve is: 24 kapura tartó lövést jegyeztek fel neki, ami szintén a legjobb mutató a teljes mezőnyben. Itt Sebastian Giovinco (Toronto), David Villa és Cyle Larin követi húsz-húsz kísérlettel.

Olvasói sztorik