Légiósok

Szalai Ádám jövője kérdéses a Hoffenheimnél

Német sajtóhírek szerint a támadó hamarosan lejáró szerződése okozza a bizonytalanságot.

A német 90min Fußball-News legfrissebb beszámolója szerint Szalai Ádám jövője kérdéses a Hoffenheimnél. Mint ismert, a magyar támadó a mögöttünk hagyott szezonban csupán kétszer játszotta végig csapata bajnokiját, hétszer kezdő volt, ám így is remek mutatóval zárt: nyolc Bundesliga-találat és egy gólpassz fűződik a nevéhez, az ellenfelek hálóját így 96 percenként vette be.

Szerződése ugyanakkor jövő nyáron lejár a Hoffenheimnél, amely a szezont a német élvonal előkelő, negyedik helyén zárta, így a következő idényben a Bajnokok Ligája selejtezőben indulhat. A német sajtó szerint ugyanakkor Szalai jövője továbbra sem tiszta a klubnál: nagy kérdés, hogy hamarosan lejáró szerződése miatt vajon hosszabbítanak-e vele, vagy inkább megválnak tőle, amíg pénzt kaphatnak érte.

A 90min Fußball-News megjegyzi: már télen is komoly érdeklődés volt a magyar támadó iránt, januárban több helyen szintre biztosra vették, hogy a török Trabzonspor lesz a befutó. A portál idézi a csatár egyik korábbi, márciusi nyilatkozatát, amelyben kifejtette: „egy esetleges európai kupaindulás lehetősége természetesen rendkívül vonzó számomra is.”

A portál azt is kiemeli: egyelőre nem tudni, a Hoffenheim milyen támadószekcióval szándékozik nekivágni a következő szezonnak, amikor nem csak a bajnokságban, de a nemzetközi porondon is megmutathatják magukat. Mark Uth és Sandro Wagner iránt is komolyan érdeklődnek, utóbbi játékost PL-klubok vinnék, ezért a német lap szerint inkább valószínűsíthető, hogy Szalai Ádám a következő szezonban is a Hoffenheimet erősíti.

Olvasói sztorik