Légiósok

Nagy Dominik szerint a szezon legfontosabb mérkőzése vár a Legiára

A magyar játékos bajnoki cím esetén biztos nem panaszkodik majd...

Kapcsolódó cikkek

Korábban beszámoltunk arról, hogy Nagy Dominik góljának köszönhetően aratott hétvégén nagyon fontos győzelmet a Legia Warszawa. A lengyel bajnokság címvédője így egy fordulóval a szezon vége előtt két ponttal előzi meg az üldöző Jagiellonia, Lech Poznan, Lechia Gdansk trió előtt.

A Korona Kielce elleni bajnoki után a lengyel Eurosport készített hosszabb interjút a fiatal magyar játékossal.

– A szezonnak még nincs vége, sőt, az idény legfontosabb mérkőzése még előttünk áll, de minden a mi kezünkben van. Ha azon a szinten játszunk, mint a legutóbbi öt mérkőzésünkön, a Lechia ellen is nyerni tudunk majd. Természetesen könnyű győzelemre nem számítok, hiszen erős ellenféllel nézünk szembe – a Gdansk ellen korábban még nem kaptam lehetőséget, de legutóbb idegenben nyertünk 2-1-re egy kiváló mérkőzésen.

– Egyre jobb és jobb formába lendülök. Persze az első két hónap nehéz volt Varsóban, hiszen nem játszottam. Nagyon boldog vagyok, hogy lépésről lépésre haladva egyre több lehetőséget kapok a Legiában és fontos gólokkal segítem a csapatomat. Ráadásul a válogatott kapitánya, Bernd Storck is behívott a magyar keretbe, de természetesen egyelőre csak a vasárnapi, Lechią elleni találkozóra összpontosítok.

A „új” pozícióról

– Való igaz, középpályásként érkeztem meg Varsóba, de most már szélsőként játszom, hiszen Vadis Odjidja-Ofoe kihagyhatatlan a kezdőből, szerintem ő a liga legjobb játékosa, éppen ezért nekem általában a jobb vagy a bal szélen jut hely. Annak is örülök, hogy edzőm általában szabad kezet ad nekem a pályán. Boldog vagyok, hogy olyan kiváló játékos, mint Vadis oldalán játszhatok, nagyon sokat tanulok tőle – nyilatkozta Nagy Dominik, aki elárulta: ha remek formába lendülése után kicsit „korán” is ér véget számára a szezon, abban az esetben nem fog panaszkodni, ha bajnoki címet nyernek. A játékos így természetesen abban bízik, hogy jövőre a BL-ben is megmutathatja magát. A magyar középpályás ezentúl az is kiemelte, boldoggá teszi, hogy a lengyel bajnokságban a legtöbb csapat támadófocit játszik, hiszen ezt a felfogást sokkal inkább preferálja, mint a védekező csapatokat. Nagy azt is elárulta, hogy jól érzi magát Varsóban, a város pedig nagyon hasonlít Budapesthez.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik