Légiósok

Baloghék győzelemmel búcsúztak a Serie A-tól

Vasárnapi légióskörkép.

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légióskörkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük.

Balogh Norbert és Sallai Roland csapata, a Palermo 2-1-re legyőzte az Empolit a Serie A záró fordulójában. Balogh a 73. percben lépett pályára, Sallai nem jutott lehetőséghez.

Nagy Dominik 80 percet töltött a pályán a Legia Warszawa színeiben a Korona Kielce ellenében a lengyel bajnokság 36. fordulójában. Az összecsapáson mindössze egy gólt született, ezt viszont a magyar középpályás lőtte.

Ugyanekkor lépett pályára a Pogon Szczecin is, Gyurcsó Ádámék a Lechia Gdansk otthonában szaladtak 4-0-s vereségbe.

Győzelemmel zárták az idényt az Ausztriában futballozó légiósaink: Szántó Tamás csapata, a Rapid Wien a St. Pöltent ellen aratott 2-1-es hazai sikert, míg a Varga Barnabást is foglalkoztató Mattersburg az SV Ried vendégeként győzött 3-2-re. Varga meccskeretben sem volt, Szántó 60 percet kapott.

Kalmár Zsolt együttese, a Bröndby folytatta vesszőfutását, zsinórban ötödik dán bajnokiját is elveszítette. A vendéglátó hiába szerzett gyorsan vezetést a Nordsjaelland ellen, egy korai kiállításnak is köszönhetően a vendégek 2-1-re fordítottak. A magyar középpályás ezúttal nem jutott szóhoz.

A svájci Lugano viszont folytatta tavaszi remeklését, Vécsei Bálinték a Lausanne otthonában győztek 2-1-re. A magyar középpályás a kispadról szemlélte végig a meccset.

Elek Ákossal a kezdőben győzte le 2-1-re a Kajrat Almati a Kajszar együttesét a kazah élvonalban.

A Feczesin Róberttel felálló Csonnam Dragons az első félidőben már 3-0-ra vezetett az Incseon ellen a dél-koreai bajnokság 13. fordulójában. A magyar játékost végig a soraiban tudó házigazda végül 3-2-re nyert – Feczesin egy sárga lapot gyűjtött be a második félidő közepén.

A Colorado Rapids 1-0-ra nyert az észak-amerikai profi liga (MLS) legutóbbi játéknapján a Sallói Dánielt a kispadon pihentető Sporting Kansas City ellen.

Olvasói sztorik