Légiósok

Légióskörkép: Nagy Ádám a Juventus ellen tért vissza a Bolognába

Pont nélkül maradtak kínai légiósaink. Szombati légióskörkép.

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légióskörkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük.

A kínai élvonal 11. fordulójában Guzmics Richárd csapata, a Jenpien Funde a Liaoning otthonában lépett pályára és szenvedett 3-1-es vereséget – ezzel a mérkőzést végigjátszó magyar válogatott hátvéd csapata továbbra is sereghajtó a bajnokságban. A Huszti Szabolccsal felálló Csangcsun Jataj egy 94. percben kapott góllal kapott ki a Hopejtől. A 2-1-re elveszített találkozón a magyar szélső egy sárga lapot is begyűjtött – nem volt végig a pályán, a 95. percben cserélték le.

László Csaba együttese, a dunaszerdahelyi DAC 2-0-ra kikapott a Ruzomberok vendégeként a szlovák élvonal 33. fordulójában, így eldőlt, hogy lemarad az Európa Ligáról. A DAC-nál Vida Krisztofer csereként jutott szóhoz, az 55. percben állt be, míg Mervó Bence végig a kispadon kapott helyet. A Priskin Tamást nélkülöző Slovan Bratislava a Michalovce vendégeként nyert 3-1-re – az együttes másodikként zárta a bajnokságot.

Koman Vladimir a 62. percben kapott lehetőséget a török élvonalból kieső Adanasporban, mely a Basaksehir otthonában kapott ki 2-1-re.

Nagy Ádám sérülésből visszatérve, másfél hónap kihagyás után lépett újra pályára a Bolognában, edzője a 85. percben vetette be a magyar középpályást a Juventus ellen – az olasz rekordbajnok egy utolsó pillanatban szerzett góllal nyert 2-1-re.

Litauszki Róbert a kispadról követte ahogy csapata, a Cracovia Kraków 2-0-ra kikap a Slask Wroclaw ellen a lengyel élvonal 36. fordulójában.

Olvasói sztorik