Légiósok

Kilencmillió euró hullhat Dárdaiék ölébe

A Dortmund kupagyőzelme és a Wolfsburg kiesése extra bevételhez juttathatja a Hertha BSC-t.

A Dárdai Pál irányította Hertha BSC hatodikként zárta a Bundesliga 2016-17-es idényét, így az Európa Liga harmadik körében kellene bekapcsolódnia a küzdelmekbe. Amennyiben azonban a bajnokságot harmadik helyen záró Dortmund a hévégén megnyeri a Német Kupát, akkor a Hertha automatikusan bejut az EL csoportkörébe. Mivel a Frankfurt a 11. helyen zárta a pontvadászatot, Eintracht-kupagyőzelem esetén a berliniek selejtezni lesznek kénytelenek.

A német Bild úgy tudja, hogy a Hertha főszponzora – a bet-at-home online fogadóiroda – másfél millió eurós prémiumot fizet a klubnak, ha eljut az EL-főtáblájáig. A csoportkörös szereplés UEFA-támogatásból és jegyeladásokból pedig további ötmillió euró bevételt jelenthet a klubnak.

Két nappal később újabb 2,5 millió euró hullhat a berliniek ölébe. Amennyiben ugyanis a német másodosztályban harmadik Braunschweig az osztályozó hazai visszavágóján ledolgozza egygólos hátrányát, és megnyeri az élvonalban 16. helyezett Wolfsburg elleni párharcot, a Bild szerint a Hertha ennyivel nagyobb részesedést kap a következő szezonban a televíziós közvetítésekből. A fővárosi klub jelenleg nyolcadik a tévés pénzek elosztási ranglistáján, ez 53 millió eurós bevételt garantál. Viszont ha a listán most hetedik Wolfsburg kiesik az élvonalból, a berliniek előzhetnek, ez pedig már 55,5 millió eurós részesedést jelent.

Olvasói sztorik